Líder v priemysle s pneumatikami: Bridgestone

Líder v priemysle s pneumatikami: Bridgestone

Momentálne sú druhý najväčší výrobca pneumatík na svete tesne po značke Michelin. A narozdiel od väčšiny európskych značiek pneumatík Bridgestone pochádza z Japonska.

 Líder v priemysle s pneumatikami: Bridgestone

Bridgestone je nadnárodná spoločnosť a jeden z najväčších svetových výrobcov pneumatík a gumových produktov. Spoločnosť bola založená v roku 1931 Shojirom Ishibashim v Japonsku a odvtedy sa rozrástla až na svetového lídra v odvetví výroby pneumatík.

Jedným z kľúčových faktorov, ktoré prispeli k úspechu spoločnosti Bridgestone, sú jej výrazné investície do výskumu a vývoju. Dá sa povedať, že to jej práve umožnilo zostať na čele technológie pneumatík. Prejavilo sa to najmä v oblasti palivovej účinnosti, bezpečnosti a environmentálnej udržateľnosti. Rad pneumatík Bridgestone Ecopia bol napríklad navrhnutý na zníženie spotreby paliva a emisií a jeho pneumatiky Potenza RE-71R boli vyvinuté tak, aby poskytovali vynikajúcu ovládateľnosť a brzdný výkon.

Ďalším dôležitým aspektom značky Bridgestone je jej povesť kvality a spoľahlivosti. Spoločnosť je známa výrobou pneumatík, ktoré sú vyrobené tak, aby vydržali, a ktoré dokážu odolať nástrahám každodenného používania. To sa odzrkadlilo v mnohých oceneniach a vyznamenaniach spoločnosti, vrátane vytúženého statusu „originálneho vybavenia“, ktorý sa udeľuje výrobcom pneumatík, ktorých produkty si výrobcovia automobilov vyberajú ako “výrobné” vybavenie na nové autá.

Bridgestone kladie veľký dôraz aj na spoločenskú zodpovednosť firiem a aktívne pracuje na minimalizácii jej dopadu na životné prostredie. Spoločnosť zaviedla množstvo iniciatív na zníženie svojej uhlíkovej stopy a na podporu udržateľných postupov, ako je recyklácia použitých pneumatík a investície do obnoviteľnej energie.

Okrem pneumatík vyrába Bridgestone aj širokú škálu ďalších gumových produktov vrátane priemyselných hadíc, dopravných pásov a námorných blatníkov. Táto diverzifikácia pomohla spoločnosti prekonať hospodársky pokles a zostať zisková.

Ako každá veľká korporácia, Bridgestone samozrejme čelila aj kritikám. Niektoré správy vyvolali obavy z pracovných postupov v zámorských zariadeniach spoločnosti Bridgestone, najmä pokiaľ ide o práva pracovníkov a spravodlivé mzdy. Spoločnosť čelila kritike za svoje zaobchádzanie s pracovníkmi v rozvojových krajinách a bola obviňovaná z využívania nízkopríjmovej pracovnej sily na zníženie nákladov. Mimo toho čelila kritike za vplyv na životné prostredie. Avšak dalo by sa povedať, že každá nadnárodná spoločnosť takéhoto rozmeru čelila istým kauzám, ktoré sa však v prípade Bridgestone poväčšine podarilo zlepšiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *