Podľa čoho si vybrať off-road pneumatiky?

offroad pneumatiky

Pneumatiky do terénu sú samostatnou kapitolou, ktorú väčšina motoristov nemusí nikdy riešiť. V našich radoch sa však stále nájde veľké množstvo majiteľov SUV a terénnych vozidiel, ktorí sú od takýchto pneumatík závislí. Dnes sa pozrieme na to, čo musíte zvážiť pri výbere pneumatík určených pre väčšie a terénne autá. Podľa čoho si vybrať off-road pneumatiky?\

Kategória vozidla

Trh je, samozrejme, presýtený značkami od výmyslu sveta a všetkými možnými rozmermi. Dôležité je však najmä to, aký typ vozidla máte a akú kategóriu terénnych pneumatík vyhľadávate.

Ak jazdíte na nejakej malej crossover „štvorkolke“ a bývate napríklad v obci, kde sú v zime cesty veľmi slabo udržiavané, nad obyčajnými pneumatikami ani nerozmýšľajte. Nepotrebujete však ani „drapáky“ do ťažkého terénu. Pneumatiky s nádychom off-roadu oceníte aj pri prejazde lesnou cestou na chalupu alebo k vode.

Pri SUV je to trochu komplikovanejšie. Ak vlastníte SUV nejakej prémiovej značky, ktoré pôsobí viac ako limuzína a do žiadneho terénu s ním nikdy nechcete vojsť, Opäť sú vám ťažké off-road pneumatiky k ničomu. Kolesá s trochu väčším dezénom však oceníte napríklad na našich krásnych rozbitých cestách.

Poslednou kategóriou sú vozidlá, ktoré jazdia takmer výhradne v teréne. Takéto vozidlá najčastejšie využívajú poľovníci, rybári, záchranárske zložky, štátna služba, ale i ľudia, ktorým učarovalo bývanie v oblastiach s rozptýleným osídlením – na lazoch a kopaniciach. V takomto prípade určite oceníte ťažké off-road pneumatiky, s ktorými nikdy nezapadnete v blate ani v snehu.

Výber necháme na vás

Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ pneumatík, pamätajte, že musia spĺňať rozmery, ktoré máte zapísané v technickom. V našej ponuke nájdete letné, zimné, ale i celoročné off-road pneumatiky a pneumatiky pre SUV. Ak máte s výberom problém, neváhajte nás kontaktovať. Radi pre vás vyberieme konkrétnym model, ktorý odzrkadlí potreby využívania vášho auta.

usetrite viac a vyberte si vyhodne celorocne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *