Čo hrozí pri jazde s vyjazdenými alebo starými pneumatikami?

Aquaplanning

Jazda s autom, ktoré má nazuté vyjazdené alebo vekovo staré pneumatiky, vie byť mimoriadne rizikovým špásom. Vieme, že dať peniaze za nové kvalitné pneumatiky alebo disky je náročným výdajom, avšak stále je to omnoho lepší variant, ako nabúrať alebo, nebodaj, spôsobiť fatálnu autonehodu so zlými pneumatikami. Čo vám hrozí pri jazde s takýmito pneumatikami? Čítajte ďalej.

Aquaplanning
Aquaplanning

Aquaplanning

Tento fenomén dôverne pozná každý vodič, ktorý má vodičák už po dlhé roky. V menšej miere sa totiž deje počas každej jazdy na mokrej vozovke, avšak pri nízkych rýchlostiach a s dobrými pneumatikami vás nemá ako ohroziť. Ak sa ale spojí kombinácia mokrej vozovky s hlbšími mláčkami alebo nánosom vody a vyjazdené alebo staré pneumatiky, fatálna autonehoda je vysoko pravdepodobná. 

Pri aquaplanningu nestíha plášť pneumatiky odvádzať vodu spod kolesa, výsledkom čoho je akási „plavba“ po vozovke. Pneumatika totiž stratí kontakt s vozovkou a vaše vozidlo sa stane potenciálne neovládateľným. 

Predĺžená brzdná dráha

Ak na aute nemáte nazuté kvalitné pneumatiky, mali by ste si dávať pozor aj pri brzdení, a to nielen na mokrej ceste, ale aj na suchej alebo v zime. Každým rokom, ktorý pneumatika starne, sa totiž zhoršujú vlastnosti materiálu gumy, z ktorej je vyrobená. Tým sa výrazne predlžuje aj brzdná dráha vášho auta, aj keby ste mali superauto. Jednoducho dobré brzdy nestačia, ak máte nekvalitné alebo staré, vyjazdené pneumatiky. 

Pri brzdení, ak máte vyjazdené pneumatiky, hrozí aj riziko reálnej zrážky s autom pred vami, pretože pneumatika bez dostatočnej vzorky jednoducho brzdí horšie než tá, ktorá má vzorku plnú alebo aspoň dostatočnú. Dávajte si preto pozor a obzvlášť v nepriaznivom počasí nevychádzajte z domu, ak nemáte dobré a kvalitné pneumatiky. 

Máte skúsenosti s nekvalitnými alebo starými pneumatikami aj vy? Dajte nám vedieť do komentárov. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *