Ako sa postarať o kolesá na aute?

Ako sa postarať o kolesá na aute?

V ideálnom svete by bolo najlepšie, ak by sme naše pneumatiky a disky mohli očistiť po každej jazde autom. To však z pochopiteľných dôvodov nie je možné. Ako ich čistiť tak, aby nám to „nežralo“ priveľa času a aby zároveň nám pneumatiky a disky vydržali čo najdlhšie? Zistite to v našom novom blogu a čítajte ďalej. 
Ako sa postarať o kolesá na aute?

Disky čistite, až keď vychladnú

Nikdy nečistite disky a pneumatiky vtedy, keď sú horúce. Ideálne sa vám budú umývať, keď ich necháte vychladnúť. 

Umyte brzdový prach a ďalšie nečistoty

Ako druhý krok, teda po tom, čo disky vychladnú, sa pustite do omytia brzdného prachu. Ten najlepšie dáte dole vapkou, teda tlakovým čističom na bežne dostupných umývačkách po celom Slovensku. Alternatívou je vyčistiť ich aj špongiou, dávajte ale pozor, aby ste pri umývaní používali dostatok vody, pretože inak by sa mohli disky poškriabať. Na čistenie špongiou je vhodné použiť šampón na automobilové disky. 

Aplikujte vosk na disky 

V obchodoch by ste mali nájsť produkt, ktorý je akousi diskovou verziou vosku na karosériu. Aplikujte ho na už čisté a najmä vysušené disky, aby ste sa vyhli kontaminácii alebo „zapečateniu“ nečistôt na diskoch. Tieto špeciálne produkty sú vyvinuté s tým, aby zamedzili usadzovaniu brzdného prachu na diskoch, sú teda naozaj odolné. 

Čo s pneumatikami?

Pneumatiky je dobré raz za čas, ale pokojne aj každý deň, omyť špeciálnou penou. Tú stačí naniesť na bočné strany pneumatík a nechať pôsobiť. Ona sama zmizne, pričom do seba „vcucne“ aj nečistoty z pneumatík a tie sa tak budú tváriť ako novučičké pneumatiky. Takýmto spôsobom môžete vyčistiť aj behúň pneumatiky, ktorý tak tiež získa nový výzor a vy sa tak budete cítiť opäť dobre. 

Aj vy máte názor, že v čistom aute je čistý duch? Ak áno, tak si potom dajte pozor na to, aby ste si svoje auto držali v čistote. Iba tak sa potom budete cítiť naozaj dobre. ☺

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *