Požičiavanie auta na dovolenke – na čo si dať pozor?

pneumatiky a disky

Patríte medzi ľudí, ktorí si na dovolenke radi požičajú auto a preskúmajú oblasť na vlastnú päsť bez delegáta? Prečítajte si náš článok s užitočnými tipmi z praxe a vyhnite sa potenciálnym problémom pri požičiavaní auta.

pneumatiky a disky

Platba kreditnou kartou

Pri požičiavaní auta, ale aj platbe rôznych iných služieb v zahraničí, sa odporúča použitie kreditnej karty. Všetky dôvody, pre ktoré je použitie kreditnej karty bezpečnejšie oproti použitiu debetnej karty by vám skôr vysvetlil nejaký bankár. Podstatné je, že ku kreditnej karte je často „pridané“ aj súvisiace poistenie.

Poistenie

Poistiť si batožinu, úrazy, smrť, ale aj množstvo ďalších vecí je pri vycestovaní na dovolenku nevyhnutné. Ako je to však s poistením cudzieho auta? Pri požičiavaní sa presvedčte, že je prenajímateľ kompetentný a že má vaše auto zaplatené povinné zmluvné poistenie.

Poriadne si prečítajte zmluvu

Inak sa vám môže veľmi ľahko stať, že vás pri odovzdávaní vozidla prekvapia rôzne poplatky alebo sa na vás pokúsia hodiť nejakú poruchu, ktorú ste vy ani nespôsobili. Ak zmluve nerozumiete, požiadajte o pomoc s vypožičaním auta delegátov. Pri preberaní auta dobre skontrolujte jeho technický stav, karosériu, pneumatiky, disky, ale aj interiér. Každá malá porucha musí byť zaznačená v zmluve.

Pozor na zákony ostrova

Na ostrovoch neplatia také zákony a dopravné situácie, ako na pevnine. Teda, platia, ale nikto ich nedodržiava. Prednosť má väčšinou ten, kto má väčšie auto a hlasnejší klaksón. Dávajte si veľký pozor na domácich, ktorí jazdia temperamentne a dokážu vás prekvapiť nečakaný manévrom.

Krádeže sú ojedinelé

O vaše auto sa báť nemusíte. Je síce možné, že by vám niekto rozbil okienko a pokúsil sa tak dostať k obsahu, ktorý je na sedačkách, no krádeže áut sú naozaj skôr výnimočné. Dostať kradnuté vozidlo z ostrova nie je práve jednoduché, a preto sa taký čin odváži vykonať len veľmi malé percento zlodejov.

 

 

Jedna myšlienka na “Požičiavanie auta na dovolenke – na čo si dať pozor?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *