Talianske autá a ich spoľahlivosť: Aká je pravda?

Talianske autá sú už roky, najmä od tých 80., známe ako mimoriadne poruchové približovadlá. Či už je to spôsobené použitím lacnejších a menej pevných materiálov na samotnú konštrukciu karosérie, prípadne tvrdých plastov v interiéri, tieto autá narobili vrásky na čele množstve majiteľov. Ako je to dnes? 

Minulosť nezaprieme, súčasnosť však hovorí opak

Pravidelné požiare talianskych áut všakovakých kategórií, zlyhávajúca elektronika snáď v každom mysliteľnom kúsku auta alebo odchádzajúce motory – to všetko sa týkalo majiteľov vozov Alfa Romeo, Fiat, ale aj Lancia alebo Lamborghini. Našťastie, dnes je to inak. Podľa prieskumu renomovaného britského magazínu What car? je konkrétne Alfa Romeo Giulia spomedzi manažérskych sedanov 3. v poradí. 

 

Predbehla tak nielen BMW radu 3, ale aj Audi A3 alebo Volkswagen Passat. Kto by to bol povedal? Okrem toho, v celkovom poradí značiek pri autách starých od 1 do 4 rokov sa Fiat umiestnil 14. (predbehol Hondu, BMW aj Volkswagen), pričom Alfa sa dostala až na neuveriteľné 8. miesto.

Zahoďte staré predsudky

Hovorí sa, že japonské nenápadné autá si kupujú oteckovia alebo intelektuáli, BMW zase hlavohrude a Mercedesy starší páni. Nič z toho však už do veľkej miery neplatí – bavoráky sa tešia obľube medzi IT odborníkmi, Mercedesy sú opäť pre mladých a taká Alfa je dnes pre každého. Rovnako, ako Fiat.

Užiť si s autom, ktoré má dušu, nie je náročné

Ak sa nechcete zadlžiť, skvelou voľbou, ako si vyskúšať talianske auto, je požičať si ho napr. na dovolenke. Tak okúsite, ako jazdia, pričom sa nemusíte zaviazať žiadnej leasingovej spoločnosti na 5 rokov dopredu. Iba počas niekoľkých dní sa totiž dá pocítiť, ako jazdí to konkrétne vozidlo. Navyše, preveríte ho v náročných podmienkach danej lokality. 

 

Tak čo, vybrali by ste si do vašej garáže talianske auto aj vy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *