Aké sú trendy v dizajne diskov na jeseň 2019 ?

Druhy alu diskov

Hliníkové disky sú, rovnako ako napríklad oblečenie alebo jedlá, predmetom módnych vĺn. Zatiaľ čo v 80. rokoch vládli divoké dizajny, ktoré uprednostňovali prepletané vnútra diskov a malé veľkosti, v 90. rokoch to bolo celé dizajnovo o čosi miernejšie, ale zároveň väčšie. Ako to bude na jeseň aktuálneho roku 2019? Poďte to zistiť spolu s nami.

Aké dizajnové trendy nás čakajú?

 

Jeseň je tu ani sa nenazdáme a preto je načase začať premýšľať nad tým, aké dizajnové prvky prinesie do sveta hliníkových diskov. Keďže žijeme v dobe neustále sa rozvíjajúcich technológií, aj disky idú týmto smerom (teda minimálne v dizajnovej rovine). 

 

Prím preto hrajú alu disky, ktoré disponujú techno dizajnom plné moderných prvkov a kriviek. Preč sú kedysi obľúbené okrúhle výrezy v štýle tradičných diskov od Alfa Romeo. Nastúpili hranaté dizajny, ktoré sú všetko, len nie dokonalo minimalistické. Takéto disky sa ale nehodia na každé vozidlo, na čo je potrebné dávať pri výbere pozor.

Retro túto jeseň „nepofičí“

Jedným z priekopníkov jesenného dizajnu alu kolies je značka Volvo, ktorá sa pri dizajnovaní svojich diskov naozaj vybláznila. Jej 5-lamelové disky nie sú vonkoncom obyčajné a lamely sú obohatené o akési geometrické prvky, ktoré celý disk výrazne modernizujú. Keďže do módy opäť idú veľké disky, je pri dizajne diskov dobré sledovať aj to, či správne vyniknú aj vo väčšej veľkosti. 

 

Trafil to aj Mercedes, ktorý vyvinul takéto disky. Tie upútajú 10-lamelovým spracovaním, pričom medzi nich umiestnil relatívne veľké medzery. Tie dajú ukázať najmä veľkým brzdovým strmeňom, takže ich farbe sa medze naozaj nekladú. 

 

Inšpirovať sa môžete aj v stajni Hyundai, kde dizajnéri diskov pracujú na plné obrátky. Napríklad na modeli Hyundai Tucson nájdete moderné progresívne disky, ktoré svojím dizajnom akoby „idú vpred“. Aj takýmito nenápadnými spôsobmi viete zo svojho auta urobiť športovejšie-vyzerajúce približovadlo.

Na jeseň stavte na modernosť

Ak chcete, aby bolo aj na vašom vozidle vidno, že sledovanie nových trendov jeho majiteľovi nie je ukradnuté, rozhodne by ste mali staviť na moderné disky s ostrými hranami, ktoré túto úlohu splnia na 100 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *