Ako správne skladovať pneumatiky ?

Ako správne skladovať pneumatiky ?

Pri skladovaní pneumatík je dôležité dodržiavať niekoľko kľúčových pravidiel, aby ste predĺžili ich životnosť a zachovali ich vlastnosti.

Ako správne skladovať pneumatiky ?

1. Čistenie pred skladovaním:

Pneumatiky je potrebné pred skladovaním dôkladne vyčistiť od nečistôt, kamienkov a štrku. Toto zabraňuje poškodeniu a zachováva gumu v dobrom stave​​.

Čistenie pneumatík

2.Ideálne podmienky skladovania:

Skladujte pneumatiky v suchom, chladnom a tmavom priestore bez prievanu. Tieto podmienky zabraňujú rýchlemu starnutiu pneumatík a vzniku drobných trhlín na ich povrchu​​.

3.Ochrana pred chemikáliami:

Pneumatiky by nemali prísť do styku s produktmi ropného pôvodu, ako sú olej, mazadlá a pohonné hmoty, ktoré môžu gumu zbaviť jej elastických vlastností​​.

4.Skladovanie pneumatík na diskoch:

Pneumatiky na diskoch je odporúčané skladovať poskladané na sebe alebo zavesené, čo zabraňuje nadmernému tlaku na samotnú gumu​​.

Skladovanie pneumatík na diskoch

5.Skladovanie pneumatík bez diskov:

Takéto pneumatiky je najlepšie skladovať zvislo, v stoji, a pravidelne ich pootáčať, aby nedochádzalo k deformáciám​​.

Skladovanie pneumatík bez diskov

6.Teplota a vlhkosť priestoru:

Ideálna teplota pre skladovanie pneumatík je medzi 10 až 15 °C, v tmavom, suchom a relatívne čistom priestore​​.

7.Vyvarujte sa skladovaniu v exteriéri:

Pneumatiky by nemali byť skladované vonku, kde sú vystavené priamemu slnku a vysokým výkyvom teploty a vlhkosti, čo môže gumu rýchlo degradovať​​.

Skladovanie pneumatík vonku

Používanie vreciek na pneumatiky a regálov

  • Použitie vreciek na pneumatiky sa odporúča pre dodatočnú ochranu pred svetlom a prachom. Vrecia, z ktorých vysajete vzduch, sú ešte lepšou voľbou​​.
  • Pre uskladnenie väčšieho množstva pneumatík sú vhodné policové regály, ktoré zabezpečujú organizované a efektívne využitie priestoru​​.

Obal na pneumatiky

Správne skladovanie pneumatík nie je len o zachovaní ich tvaru a výkonu; je to tiež o zabezpečení, že vaše vozidlo bude vždy pripravené poskytnúť maximálnu bezpečnosť a efektivitu na ceste. Nech už skladujete zimné alebo letné pneumatiky, dodržiavaním týchto jednoduchých krokov môžete výrazne predĺžiť ich životnosť a zabezpečiť, že vždy budú v najlepšom stave, keď ich budete potrebovať. Nezanedbávajte dôležitosť správneho skladovania pneumatík – je to investícia do vašej bezpečnosti a efektivity vašej jazdy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *