Plechové disky: Kedy je vhodné zvoliť túto alternatívu?

plechové disky

Stále píšeme len o elektrónoch a mnohí z vás sa pýtali, kedy napíšeme niečo o plechových diskoch. Začnime teda tým, prečo by ste mali vôbec uvažovať nad kúpou takýchto diskov, keď sú na trhu ľahko dostupné krásne hliníkové disky.

Plechové disky: Kedy je vhodné zvoliť túto alternatívu?

Keď vám nezáleží na vzhľade

Plechové disky vyzerajú úplne jednoducho. Pri ich výrobe je dôraz kladený najmä na funkčnosť, nie na dizajn. Samozrejme, dnešné „plecháče“ vyzerajú omnoho lepšie, než ako vyzerali ich predchodcovia pre dvadsiatimi rokmi. Stále majú však typický vzhľad, ktorý síce nikoho neohúri, no ani neurazí.

Cez vodu a cez oheň

Že sa s elektrónmi bojíte ísť po poľnej ceste, aby sa nedoškriabali? Vyhýbate sa všetkému, čo by ich mohlo poškodiť? S plecháčmi na tom nezáleží. Vydržia toho celkom dosť, náraz kameňa, vodu, prach…čokoľvek vám príde do cesty. Na ich vzhľade nemáte čo pokaziť ani pri hrubšom zaobchádzaní.

Plechové disky sú jednoducho vhodné na všetky „hospodárske“ autá. Či už chodíte na chatu, stanovať k jazeru, do lesa na poľovačku…tieto disky vám spoľahlivo poslúžia v každej situácii.

Rozhoduje aj cena

Tá tvorí najpodstatnejší argument pre kúpu takýchto diskov. Už keď sa pozriete na našu ponuku, vidíte základné modely za pár desiatok eur. Pri elektrónoch musíte počítať s podstatne vyššou investíciou.

Sú ľahko prispôsobiteľné

Takmer v každom obchode s autodielmi nájdete desiatky, no niekedy až stovky rôznych plastových puklíc, vďaka ktorým si dokážete kolesá prispôsobiť. Ich cena sa pohybuje rádovo od troch eur za kus. Za 12 eur tak môžete mať pokojne každý týždeň nové kolesá. Ak sa puklica zlomí, stačí ju vymeniť, no niektorým ľuďom vydržia aj desať rokov.

Niekomu sa to proste páči

Sú aj ľudia, ktorým sa plechové disky páčia. Ide najmä o prípady tuningu alebo renovácie starých áut. Ako by vyzerala stará Škodovka s elektrónmi? Nie, na ňu proste patria plecháče. Plechové disky sú lacné, praktické a majú svoje čaro. Aj preto stále nájdeme veľké množstvo ich fanúšikov, ktorí by ich nikdy nevymenili za elektróny.

vyhladat vhodne plechove disky za najlepsiu cenu pre vase vozidlo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *