Ako vybrať dobré zimné pneumatiky?

zimné pneumatiky na snehu

Január je v plnom prúde a na cestách stále stretávame desiatky vodičov, ktorých môžeme odborne nazvať „členovia klubu milovníkov letných pneumatík“. Nielen že ohrozujú seba, ohrozujú najmä ostatných účastníkov cestnej premávky. Keďže nám stále padá čerstvý sneh, je dobré zvážiť kúpu nových pneumatík. Pozrime sa, ako vybrať tie správne (alebo nevybrať zlé).

Ako vybrať dobré zimné pneumatiky?

Preč od jazdených

V prvom rade sa vyvarujte kúpe jazdených pneumatík. Ak niekto na internete ponúka jazdené pneumatiky, má k tomu určite dobrý dôvod a zrejme si práve kúpil nové. Tieto staré a nebezpečné je mu ľúto vyhodiť, tak z nich chce aspoň vyťažiť pár eur. Jazdiť na starých pneumatikách je rovnako nebezpečné, ako jazdiť na letných.

Pozor na lacné e-shopy

Problematika, na ktorú sme upozornili už v jednom z predchádzajúcich článkov. Tieto pneumatiky (napríklad zo zahraničných e-shopov) sú zrejme neznačkové kusy, ktoré nespĺňajú bezpečnostné požiadavky, nemajú homologizáciu a oproti kvalitným modelom majú zhoršené jazdné vlastnosti. V druhom prípade môžete naraziť na pneumatiky za nízku cenu, ktoré sú použité a predajca ich opäť ponúka. Ani jednu z týchto možností neodporúčame.

Pozrite sa na testy

Najobjektívnejšie zhodnotíte kvalitu pneumatík pri pohľade na testy z premávky. Rozhodne nekupujte pneumatiky, ktoré v testoch vyšli ako nevyhovujúce alebo nebezpečné. Namiesto ušetrených pár eur môžete „zarobiť“ pri autonehode spôsobenej nekvalitnými pneumatikami.

NAJpneu odporúča

Na záver vám ukážeme tri modely pneumatík, ktoré si zaslúžia pozornosť.

  1. Zimné pneumatiky Barum – Kvalitné pneumatiky za primeranú cenu. Odporúčame najmä tým, ktorým sa už nechce investovať do drahých modelov.
  2. Obľúbené pneumatiky Firestone – Častá voľba mnohých vodičov. Sú obľúbené najmä kvôli dobrým jazdným vlastnostiam.
  3. Michelin pre náročných – V prípade, že si potrpíte na špičkovú kvalitu a tradíciu, odporúčame vybrať si z ponuky zimných pneumatík Michelin.

nenechajte si ujst vyhodne zimne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *