Ako vyzerá test pneumatík v praxi?

Ako vyzerá test pneumatík v praxi?

Často píšeme o kvalite pneumatík a bezpečnosti na cestách. Viete však, ako vyzerajú skutočné testy pneumatík a podľa čoho sa určuje ich kvalita a správanie na ceste? Dnes uvidíte zopár názorných príkladov zo skutočných testov pneumatík v laboratóriách i v premávke.

Ako vyzerá test pneumatík v praxi?

Kto to má na starosti?

Najčastejšie vykonáva testy pneumatík spoločnosť ADAC, ktorá okrem iného zverejňuje aj testy a recenzie nových automobilov. Ak vás zaujíma auto-moto svet a všetky novinky zo sveta automobilov, motocyklov ale i iných dopravných prostriedkov, určite navštívte ich kanál.

Pravidelné testy

ADAC každý rok (okrem iného) zverejnia testy na najnovšie letné a zimné pneumatiky. Jeden z takýchto testov na tohtoročné zimné pneumatiky si môžete pozrieť nižšie.

Simulované podmienky

Avšak, rôzne organizácie vykonávajú aj zaujímavé záťažové testy, ktoré preverujú schopnosti pneumatík vydržať aj v extrémnych podmienkach. V umelo vytvorených podmienkach sa nasimuluje zvýšený tlak alebo teplota a preverí sa správanie, ale i zmena vlastností pneumatiky.

Porovnávacie testy

Zaujímavé sú najmä testy, v ktorých porovnávajú správanie sa zimných a letných pneumatík. Tie názorne ukazujú vodičom, prečo by v zime nemali riskovať a šetriť na nových pneumatikách.

Správanie na ľade

Ako čerešničku na koniec sme vybrali toto video, v ktorom preverujú jazdné vlastnosti auta na klzisku v troch prípadoch. Na letných, celoročných a zimných pneumatikách. Výsledok už si pozrite sami.

prejst na ponuku pneumatik za najlepsie ceny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *