E-shop a lacné pneumatiky: Na čo dávať pozor

E-shop a lacné pneumatiky: Na čo dávať pozor

V poslednej dobe je stále obľúbenejšie nakupovať lacné produkty cez zahraničné e-shopy. Väčšina týchto produktov má na sebe vyrazený chronicky známy nápis – Made in China. Ako sú na tom lacné čínske pneumatiky v porovnaní s inými lacnými značkami?

E-shop a lacné pneumatiky: Na čo dávať pozor

Na suchej vozovke a pomaly

Čínske značky sú v kruhoch zanietených jazdcov často pretriasané na diskusných fórach a v záujmových skupinách na sociálnych sieťach. Úprimne sa dá povedať, že kúpu takejto značky vám žiadny človek neodporučí. Vo väčšine vykonávaných testov tieto pneumatiky vykazujú krajne nízke (dá sa povedať, že až rizikové) hodnoty.

Pri pomalej jazde na suchej vozovke počas krásneho slnečného dňa pneumatika splní svoj účel. Dopraví vás z bodu A do bodu B. Avšak, neodporúčame s ňou ísť vo vyšších rýchlostiach nikam ďalej. Maximálne tak ráno na chlieb, poobede na poštu a cez Vianoce na druhý koniec mesta na návštevu.

Testy v zhoršených podmienkach

Pri testoch na mokrej vozovke vyšli na povrch všetky nedostatky týchto lacných kusov. V zákrutách nedržali žiadnu stabilitu, pri jazde cez úseky so stojatou vodou sa vyskytli momenty straty kontroly nad vozidlom a pri vyšších rýchlostiach je takmer isté, že tú kontrolu stratíte úplne.

Najväčší šok však bol pri testovaní vo vysokých rýchlostiach, kedy sa pneumatiky aj pri priaznivých podmienkach rozpadali doslova pred očami. Pri teste s rýchlosťou okolo 200 km/h sa viditeľne poškodila kostra pneumatiky. Všetky pneumatiky, ktoré sú na trhu, prejdú každoročne testovaním rôznych oficiálnych, ale aj nezávislých agentúr. Testy pneumatík nájdete napríklad na stránke tyrereviews.

Brzdná dráha

Pri najlepších modeloch lacných čínskych pneumatík môžete „počítať“ so stále dlhšou brzdnou dráhou, než u lacných pneumatík napríklad od európskych výrobcov. Rozdiely v brzdnej dráhe často dosahovali až 3 metre. Viete, čo znamená rozdiel 3 metre pri dobrzdení v kolóne? Alebo pri neskorej reakcii na chodcov na vozovke? Väčšinou to končí novinovým titulkom: „Ďalšia tragédia na cestách“.

Zvoľte správne

Ak hľadáte pneumatiky, ktoré vás bezpečne dopravia do cieľa aj na dlhých trasách a v zhoršených podmienkach, rozhodne sa vyhnite čínskym modelom z pochybných e-shopov. V našom e-shope nájdete lacné, ale za to kvalitné pneumatiky, ktoré spĺňajú všetky bezpečnostné normy. Jazdite (a nakupujte) zodpovedne.

prejst na ponuku pneumatik za najlepsie ceny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *