7 overených tipov pre úspornejšiu jazdu

7 overených tipov pre úspornejšiu jazdu

Ste ten typ človeka, ktorý šetrí každý cent? Naháňate sa za výhodnými akciami a zamrzí vás každá pokuta alebo nutná oprava? Nuž, šťastie nám nepraje v každej situácii, no môžeme ho skúsiť chytiť a vylepšiť si pomer našich príjmov a výdavkov aj vďaka týmto skvelým tipom!

7 overených tipov pre úspornejšiu jazdu

Jazdíte denne do práce, s deťmi na krúžky, s partnerom na nákupy a víkendy trávite za volantom pri cestách za odpočinkom? S tým sú spojené aj časté a najmä vysoké výdavky na vozidlo. Údržba, opotrebovanie komponentov, predražené palivo. Ako svoju peňaženku zaťažiť čo najmenej? S našimi skvelými tipmi ušetríte aj cestou do práce a späť!

Jazdite plynulo

A nie ako hulváti. Zbytočné rozbiehanie sa a následné prudké brzdenie pred ďalšou križovatkou páli zbytočne veľa paliva a trápi vaše brzdy. Na druhej strane, približovanie ku križovatke na dojazd so zaradeným neutrálom pokazí deň všetkým šoférom za vami. Jazdite pekne plynulo, konštantnou rýchlosťou.

Parkujte ako profíci

Klimatizáciu treba zapínať len na pár minút. Auto sa príjemne vychladí a vaša spotreba nedosahuje vysoké čísla počas celej jazdy. Ak však počas letných mesiacov zaparkujete v tieni, aj samotné vychladenie auta potrvá výrazne kratšie.

Olej vám to zráta

Kupujete neznačkový olej so zlými vlastnosťami? Ako dáš, tak dostaneš. Verte tomu že vaše auto vám to niekoľkonásobne vráti. A budete radi, ak to bude len na spotrebe a nie aj na poruchách. Kupujte preto vždy kvalitný olej.

Skontrolujte si pneumatiky

Za nedostatočný dezén môžete dostať pokutu, no môžete aj nepekne havarovať. Nebezpečenstvo však plynie aj z nesprávne natlakovaných pneumatík. Okrem nebezpečenstva s takouto pneumatikou prichádza automaticky aj vyššia spotreba. Skontrolujte si tlak v pneumatikách pre úspornejšiu jazdu.

Zbytočnosti preč

Načo máte stále v kufri to náradie a na streche box plný hlúpostí? Čím väčšia váha, tým väčšia spotreba. Poupratujte si auto a vozte v ňom len povinnú výbavu a dôležité veci. (To platí aj pri ceste na dovolenku. Zbytočnú batožinu a svokru nechajte doma!)

Asistencia elektroniky

Dnešné autá, ale aj motorky majú rôznych elektronických asistentov spotreby. Využívajte ich. Automatické vypínanie motora v aute a zníženie výkonu vašej moto lásky výrazne ovplyvní náklady na benzín napríklad v kolónach.

Výber správnych pneumatík

Sami najlepšie viete, či jazdíte najmä v lete, v zime, po ceste, po roliach alebo vôbec. Podľa toho si vyberajte aj svoje pneu. Snáď nemusíme pripomínať zákonom stanovené veľkosti pneumatík vo vašom techničáku. Vyberte si v našom e-shope správne gumy podľa dobre nastavených parametrov.

Bonus: Prezúvajte!

Dojazd zimných pneu v lete? Super nápad, ale len ak si chcete priplatiť za palivo. Zimné pneu sú určené na zimu, letné sú určené na leto. K tomu nič viac netreba.

prejst na ponuku pneumatik za najlepsie ceny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *