Všetko, čo potrebujete vedieť o celoročných pneumatikách

Všetko, čo potrebujete vedieť o celoročných pneumatikách

Čoraz viac ľudí (najmä v západných krajinách) si obľúbilo celoročné pneumatiky. Motoristi na Slovensku sú trochu skeptickí, no každým rokom nachádzame čoraz viac fanúšikov celoročných gúm. V čom sú výnimočné a čo o nich potrebujete vedieť?

všetko, čo potrebujete vedieť o celoročných pneumatikách

Pre koho sú?

Ak bývate na Kysuciach, na Orave, v Tatrách a v iných oblastiach Slovenska s dlhou a krutou zimou, na celoročné pneumatiky rovno zabudnite. Ak nechcete mať auto odstavené celú zimu v garáži, spoľahnite sa ďalej na svoje zimné gumy. Celoročné gumy nemajú jazdné vlastnosti prispôsobené pre extrémne zimné podmienky.

Avšak, ak žijete v oblasti s miernou zimou bez silných mrazov a závejov snehu, celoročné pneumatiky si zamilujete. Obzvlášť v mestách s dobre odhrnutými cestami sú celoročné pneumatiky na jazdu viac ako vhodné. V našej ponuke nájdete až 2606 typov celoročných pneumatík!

Svoje kvality však preukážu aj v lete. U Slovákov veľmi obľúbené dojazdenie zimných gúm v lete výrazne zvyšuje spotrebu a zhoršuje jazdné vlastnosti auta. Celoročné pneumatiky sú skvelým spoločníkom na cestách aj v lete.

Najviac milovníkov celoročných pneumatík nájdete vo veľkých spoločnostiach a v kuriérskych službách. Prezúvať každý rok obrovské množstvo služobných áut, dodávok a kamiónov je finančne veľmi náročné. S celoročnými pneumatikami tak ušetríte peknú kôpku peňazí.

Hurá do terénu

Celoročná pneumatika je v podstate hybridom medzi zimnou a letnou. Kombinuje hustotu oboch materiálov a aj samotný povrch a dezén pneumatiky pripomínajú letnú aj zimnú pneumatiku. Práve vďaka dostatočne hlbokému dezénu sú vhodné na jazdu v teréne. Majitelia SUV si celoročné pneumatiky pochvaľujú pre ich skvelé jazdné vlastnosti.

Komfort bez starostí

Nebaví vás dvakrát do roka platiť v servise výmenu pneumatík? Aj keď máte letné aj zimné gumy na diskoch, nechce sa vám ich vymieňať? Chcete mať len jedny pneumatiky a ušetriť tak miesto vo vašej garáži? Celoročné pneumatiky sú práve pre vás! Napriek ich slabinám v extrémnom počasí sa na ne môžete spoľahnúť a nerobiť si starosti s prezúvaním – zaručená úspora času a peňazí!

A čo na to zákon?

Na Slovensku trvá povinnosť používať zimné pneumatiky od 15. novembra do 31. marca v prípade, že je na vozovke súvislá vrstva snehu, ľad alebo námraza. Zimné pneumatiky musia mať hĺbku dezénu minimálne 3 mm. Z názvu „celoročné” vyplýva, že sú určené aj na zimu. Zimné pneumatiky majú označenie M+S, M.S. alebo M&S. Ak toto označenie nájdete na celoročných gumách, nemali by ste dostať pokutu.

(Informácie sú platné podľa zákona č.8 o cestnej premávke z roku 2009)

usetrite viac a vyberte si vyhodne celorocne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *