Nekvalitné značky Pneumatík

Nekvalitné značky Pneumatík

Pneumatiky sú jediná vec, ktorá Vás vo veľkej rýchlosti oddeľuje od cesty. Ak sa teda chcete vyhnúť nehodám, musíte mať dobré pneumatiky. Toto sú najhoršie značky pneumatík, ktorým sa treba vyhnúť!

Ak máte pneumatiky nízkej kvality, riziko straty kontroly nad vozidlom je oveľa väčšie, čo môže viesť k nehode alebo dokonca k smrti. Pravdepodobne zažijete aj veľký hluk z vozovky, ktorý môže byť dosť nepríjemný. Aby toho nebolo málo, ďalšie si budete musieť kúpiť omnoho skôr, pretože lacnejšie pneumatiky sa rýchlejšie opotrebujú.

Existujú stovky značiek na výrobu pneumatík, ale nie každá značka bohužiaľ vyrába dobré pneumatiky. Niektoré pneumatiky sú veľmi lacné, no ich nízka cena často znamená, že nie sú spoľahlivé. Na trhu sú tisíce rôznych značiek pneumatík. Niektoré z týchto značiek už boli stiahnuté z trhu, ale stále by sa mohli predávať a dovážať v iných krajinách. Medzi najhoršie značky pneumatík, ktorým by ste sa mali vyhnúť, patria napríklad: Goodride, Westlake, Chaoyang, Compass Tires, Telluride, YKS, AKS.

Mnoho čínskych výrobcov vyrába veľa značiek s takmer rovnakými pneumatikami. Jedným z veľkých výrobcov z Číny je Hangzhou Zhongce Rubber Company. Predávajú lacné pneumatiky bez dostatočných bezpečnostných kontrol a testov pred opustením továrne. To z nich robí jedny z najhorších značiek pneumatík, ktorým by ste sa mali vyhnúť.

Čína vyváža do sveta 65 miliónov pneumatík ročne. Preto väčšina lacných pneumatík, ktoré nájdete na trhoch, budú čínskej výroby. A tým sa treba za každú cenu vyhnúť. Bez dobrých bezpečnostných kontrol a so zlými materiálmi Vás vopred pripravujú na katastrofu. Ak sa na ne pozriete, pravdepodobne ich nebudete vedieť odlíšiť od drahších značkových pneumatík ako je Michelin alebo Dunlop. O to však ide. Tieto pneumatiky vyzerajú dobre pre oko laika, ale často nemajú dobrú kvalitu, životnosť, a nie sú ani bezpečné.

Samozrejme existuje niekoľko spoľahlivých čínskych výrobcov pneumatík. Nanešťastie pri počte výrobcov v Číne je to drvivá menšina. Ak sa ale pýtate, ktoré značky pneumatík sú tie najspoľahlivejšie, sú to značky ako Michelin, Goodyear, Continental, BF Goodrich, Bridgestone, Cooper, Hankook, Pirelli, Toyo, alebo Yokohama. U nás na Najpneu nájdete iba ten najkvalitnejší výber pneumatík a diskov https://najpneu.com/

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *