Ako správne uskladniť pneumatiky ?

uskladnenie pneumatik

Na Vašom aute sú už nasadené pneumatiky na zimnú sezónu, čo ale tiež znamená, že tie letné si na Vás počkajú. A nie je úplne jedno kde a v akých podmienkach. Poďme sa pozrieť na to, ako ich najlepšie zachovať.

uskladnenie pneumatik

Príprava na zimný spánok

V prvom rade je pri sezónnom skladovaní pneumatík dôležité ich dôkladne očistiť. Nie ale silnou wapkou, keďže tá má dostatočnú silu povrch poškodiť, ale primeraným prúdom vody a starou handrou, či kefou. Popri čistení skontrolujte celkový stav pneumatiky a diskov, a potom dbajte na to, aby sa poriadne vysušili. Pevné kúsky v drážkach, ako napríklad kamienky, sa nebojte vybrať ručne. Výhodou je, ak vlastníte aj ochranný sprej na pneumatiky alebo iné prípravky, ktorými viete ochrániť gumu pred externými faktormi.

Nachystať im posteľ

Pri ustielani našich kolies do zimného spánku záleží najmä na tom, aby sa nachádzali uskladnené v priestore, ktorý je dostatočne odvetraný, bez vystavenia denného svetla, bez vlhkosti, a približne v rámci teplôt medzi 10 – 15 °C. Takto sa vieme vyhnúť jednak korózii ocele, ale aj deformácie kaučuku na pneumatikách. Ak kolesá skladujete s diskami, skladujte ich položené na sebe. Ak bez diskov, položte ich vertikálne vedľa seba. Kolesá s diskami viete skladovať aj zavesené na stene, keďže disky držia pevný tvar pneumatiky. Pred uskladnením sa ešte odporúča dofúkať kolesá o pol baru.

Riadne ich prikryť

Ak chcete ísť o level vyššie, môžete pneumatiky prikryť vrecami na pneumatiky. Tie ich vedia dostatočne izolovať a ochrániť pred nečistotami v sklade. Pred zabalením do látkového vreca ich môžete zabaliť do plastového vreca čo najtesnejšie, čím ho ochránite pred prachom a vlhkosťou.

Výhody správneho uskladnenia ?

Vďaka správnemu uskladneniu Vám vydržia pneumatiky dlhšie. Čiže v podstate Vám správne uskladnenie vie ušetriť nejaké peniaze, ale hlavne starosti s vybavovaním nových pneumatík skôr. Ak ste však po tomto článku zhodnotili, že správne podmienky pre pneumatiky neviete splniť v žiadnom Vašom skladovom priestore, existujú aj autoservisy so službou sezónneho uskladnenia pneumatík.

Ak sa Vám ale skladovanie nechce riešiť vôbec, tak si u nás pozrite ponuku celoročných pneumatík, ktoré Vás ukrátia o všetky tieto starosti.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *