Roadtrip do Česka

Na poriadny výlet netreba ísť ďaľeko. Ak máte krásy Slovenska precestované odpredu, v susednej krajine, s ktorou máme toho veľa spoločné nájdete veľa krásnych miest.

Či už ste zo západu, stredu, či východu Slovenska, Česká Republika je stále pomerne na dosah. Po cestách našich susedov vieme objaviť krásne prírodné scenérie, historické monumenty, ale aj pohostinné lokality na správny oddych. Pozrime sa na pár tipov kam zájsť hneď za hranicami Slovenska

Velká Amerika v Českom Krase

Prezývaný “český Grand Canyon ,”tento vápencový lom s dĺžkou 800 metrov sa nachádza iba 350 kilometrov od Bratislavy. Jeho scénickosť neraz pritiahla okrem návštevníkov aj niekoľko filmových štábov a fotografov. Napriek tomu, že táto lokalita nie je určená pre turistiku, samotná chránená krajinná oblasť, v ktorej sa Velká Amerika nachádza ponúka rôzne možnosti potuliek prírodou. Kúsok odtiaľ nájdete aj stredoveký hrad Karlštejn, ktorého história siaha, až do 14. storočia 

Kutná Hora 

Nachádzajúca v stredočeskom kraji, toto 20 tisícové mestečko Vás nadchne svojim historickým centrom patriacim do zoznamu kultúrneho dedičstva UNESCO. Prechádzkou po stredovekých uličkách vás bude sprevádzať nádych doby spojený s príjemným pohostinstvom a dobrým jedlom. O zaujímavé spestrenie výletu sa sa postará napríklad nezvyčajná miestna pamiatka kostnica- podzemná kaplnka, ktorej výzdoba sa skladá z kostí. Ak ale nie ste presvedčený o tom, že kochať sa nad ľudskými pozostatkami by bolo pre Vás, v Kutnej Hore nájdete aj dostatok galérii a múzeí.

Karlovy Vary 

No ak si Váš výlet vyžaduje poriadnu dávku rekreácie, v tomto celosvetovo preslávenom kúpeľnom meste ju určite nájdete. Film Posledné Vianoce s Queen Latidah a Gérardom Depardieu toto mesto zobrazujú v jeho plnosti ako destináciu pre labužníkov a nadšencov wellnesu. V meste sa takisto každý rok koná aj známy filmový festival, na ktorom sa stretávajú poprední predstavitelia tejto brandže.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *