Autá, čo vydržia všetko

Na mestskom obchvate ich asi nenájdete. Poďme sa pozrieť na autá vyrobené, do najextremnejsich podmienok.

Argo 8×8 XTD

Mechanický obojživelník. Toto má až 8 kolies, no s primontovanými pásmi pripomína skôr tank ako auto. Síce nedosiahne vyššiu rýchlosť ako 30 km/h, no, keby ho máme všetci, asi by sme ani nepotrebovali stavať cez vodu mosty. S pohonom 24 koní dokáže preniesť okolo 600 kíl a zmestia sa doňho 4 osoby na súši a 2 na zemi. Ideálny spoločník do močiarov.

Zarooq SandRacer

Výroba áut určite nie je vec, ktorá sa nám spája s Arabskými Emirátmi. Táto mašina je však pre blízky východ vyrobená na mieru. S pohonom 500 koní a 3, 5 litrovým motorom je SandRacer schopný zdolávať horúce púšte s ľahkosťou, no nekompromisne. Okrem jeho efektivity prekvapí aj jeho ostrý futuristický dizajn. Kto vie, možno raz SandRacer bude ideálny pre jazdenie na Marse.

Ford F-150 Raptor

Jeho obrovské kolesá a hrubé blatníky, no najmä spoľahlivosť zaraďuje toto auto do siene slávy offroadov. Táto ikona už od roku 2010 nemení svoju recept úspechu. Trojpalcové tlmiče Fox Racing s interným bypassom sa dokážu vysporiadať s nerovnosťami a umožňujú aj vertikálny pohyb kolies. 3, 5 litrový pohon mu dovoľuje až 450 koní a pri 10 stupňovej automatickej prevodovke vás odnaviguje od cesty na diaľniciach po výstupy na najťažšie terény.

Mercedes-Benz Zetros 6×6

Tento supercruiser sa už zaradí skôr medzi kamióny ako autá. Vznikol na objednávku pre určitých Mongolských podnikateľov a jeho steny navrhol nemecký špecialista na interiéry obytných áut Hünerkopf tak, aby boli izolovali extrémne teplá a zimy, ktoré sú v Mongolsku bežné. Motor má 7, 2 litrové turbodúchadlo s naftovým šesťvalcom, vďaka ktorému vyvinie točivý moment motora v nesmiernej sile 1300 newtonov na meter. V prípade nastatia apokalypsy by Zetros 6*6 prišiel, ako najlepšia voľba aj vďaka jeho funkcii domova na kolesách.

Dúfame, že Vás tento článok zaujal. NajPneu má v ponuke pneumatiky na každé dobrodružstvo.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *