Top Gear na Slovensku

Žiadnemu nadšenému autíčkárovi by nemala byť slávna britská šou Top Gear cudzia. A ak si udržiavate prehľad, tak viete, že jej predstavitelia presedlali z tohto projektu na takzvanú The Grand Tour. V čom sa sa tieto relácie od seba líšia a nájdeme v nej zaručenú zábavu a adrenalín ako v legendárnom Top Gear ?

Projekt the Grand Tour vznikol potom ako hlavného predstaviteľa Top Gearu, Jeremyho Clarksona vyhodila relácia BBC pre nevhodné správanie. Streamovacia platforma Amazon po tejto udalosti ponúkla famóznemu triu šou Top Gear možnosť  spraviť si u nich vlastnú šou.

Pre naše šťastie sa rozhodli konceptu top gearu držať a v novej šou stále nachádzame staré prvky, ako časované okruhy rôznych aut na pretekárskej dráhe, alebo obsadzovanie rôznych celebrít pri testovaní aut. Na rozdiel od šou Top Gear sa každý diel natáča v inej krajine. Okrem toho, ale stále nechýba úsmevné doťahovanie sa navzájom medzi predstaviteľmi, a podtón temného humoru. 

Hodnotenia sú rôzne, a kým niektorým  fanúšikom prišlo prejsť od Top Gearu ku The Grand Tour ľahké hlavne kvôli stále zachovanému humoru a autentickosti osobností tria moderátorov, iní usudzujú, že The Grand Tour im príde viac riadený scenárom a menej spontánny ako Top Gear. Väčšina by ale súhlasila,  že po odchode Clarksona s jeho nerozlučnými partnermi Hammondom a Mayom v roku 2015 samotná šou Top Gear stratila svoju iskru.

Aj keď známa televízna spoločnosť BBC mala veľa pokusov ako túto “trojku” nahradiť, väčšina sa stretla s neúspechom. Momentálne Top Gear moderuje nové trio skladajúce sa zo známeho hráča kriketu Andrewa Flintoffa, komedianta Patricka McGuinessa a bývalého závodného Chrissa Harrisa. Po ich nastúpení podľa kritikov nabrala televízna šou aspoň čiastočne svojho ducha naspäť. 

Ktorej televíznej šou ste vrelý fanúšik vy ? Ako nadšení autičkári na našej stránke NajPneu nájdete tie najlepšie pneumatiky a disky pre Vás a za najlepšiu cenu. 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *