Roadtrip do Slovinska

Roadtrip do Slovinska

Celý svet si Slovinsko so Slovenskom natoľko mýli, že si tieto dve krajiny každý rok vo veľkých množstvách zamieňajú poštu s menom druhej krajiny. Avšak skoro identické názvy nie sú jediná vec, v ktorej sme si podobní. V Slovinsku nájdeme takisto krásnu prírodu a dychberúce panorámy, aké máme aj u nás.
Roadtrip do Slovinska

 

Preto ak ste rozmýšľali kam vypadnúť na poriadny road-trip mimo Slovenska, práve toto môže byť najlepšia možnosť pre Vás.  Keby ste sa teda rozhodli vybrať sa cestou na výlet do Slovinska, nenechajte si ujsť scénickú cestu popri rieke v údolí Soča. Priezračnosť vody lemovaná zaujímavými kamennými formáciami popri ceste Vás bude vábiť k tomu, aby ste len zastavili na okraji cesty a zostali v úžase. Mimo cestovania si viete užiť spoločný čas s rodinou, alebo s kamarátmi raftovaním po tejto rieke, alebo stredne-ťažkej cyklistike k jej prameňu. 
Ak sa cítite viac doma vo vyšších nadmorských výškach, tak horská Mangartová cesta bude ten správny zážitok pre Vás. Držiaca rekord, ako najvyššie položená cesta v Slovinsku vo výške 2055 metrov, je jej stúpanie veľmi vysoké, až 22% a cesta je tak úzka, že sa ťažko dá vôbec považovať za jedno prúdovú cestu. Ak Vás ale tieto údaje neodradia, tak výhľad z okna auta Vám dopraje prekrásnu prehliadku krásy tohto kraja. Ak ste nadšenec do turistiky, tak v najvyšom bode tejto cesty Vám ponúka príroda výzvu, a to výstup na vrchol hory Mangart, konkrétne tretej najvyššej hory Slovinska.
Napokon sa môže stať, že vo Vašich vyletoch preferujete viac ojazdené cesty a ruch veľkomesta. Práve vtedy Vám vedia ulahodiť rôzne cesty vedúce z hlavného mesta Slovinska Ljubljany. Jedna z nich je iba 30 minútový výlet a zavedie Vás do štvrtého najväčšieho mesto Slovinska s názvom Kranj. Toto mesto ponúka návštevu podzemných tunelov z druhej svetovej vojny, ktoré sú tak spletité, že by sa dali porovnať ku starovekému príbehu o labyrinte. 
Dúfame, že sme Vám ponúkli zaujímavé tipy na to kam cestovať cez leto. Nezabudnite sa však pred poriadným výletom dostatočne vybaviť tými najvhodnejšími pneumatikami, alebo diskami na kolesá pre Vás od NAJpneu. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *