Ako poraziť January blues, a.k.a. pochmúrnu januárovú náladu?

V januári aj na nás, najväčších auto-moto nadšencov, prichádza občas pochmúrna januárová nálada. V zahraničí ju poznajú aj ako January blues. Po období sviatkov totiž prichádzajú dva pochmúrne mesiace, január a február, kedy je len ťažko sa na niečo tešiť. Ako s tým bojovať?

1.Choďte von

Aby ste zahnali nepríjemné myšlienky, zväčša pomôže zbehnúť von a užiť si čerstvý vzduch, nech je akokoľvek studený alebo mokrý. Snažte sa využiť každý kúsok slnečného svitu, určite vám pomôže cítiť sa lepšie. Prebehnúť sa môžete aj so svojim autom, napr. na najbližší kopec alebo inam do prírody. 

2.Vyhnite sa nerealistickým novoročným predsavzatiam

Na túto radu je už síce trošku neskoro, ak ste si ale dali nerealistické novoročné predsavzatia, stále nie je neskoro vziať ich späť a stanoviť si nejaké, ktoré dosiahnete ľahšie. Alternatívne si jeden veľký cieľ rozdeľte na menšie. Dopamín vás potom odmení svojou dávkou, keď jeden z cieľov dosiahnete. 

3.Vyskúšajte niečo nové

Vždy ste si chceli zajazdiť napr. na Ferrari alebo na motokárach, užiť si lepivé športové pneumatiky a zažiť pocit, aký zažívajú milionári? Tak si zarezervujte jazdu na superšporte alebo vybehnite do motokárovej arény, ak ste to ešte neskúsili. Keď budete pravidelne skúšať nové veci, bude vás to stimulovať k dobrej nálade. 

4.Naplánujte si dovolenku, na ktorú sa budete tešiť

Kto by sa netešil na výlet alebo dovolenku? Ak chcete poraziť January blues a máte nejaké tie eurá navyše, odmeňte sa dovolenkou, na ktorú sa budete dlho tešiť. Je dokázané, a to vedcami z rôznych krajín, nielen z Ameriky (☺), že ak máte niečo, na čo sa dokážete dlhodobo tešiť, vaša hladina endorfínov je stabilná. Ak teda potrebujete niečo, čo vám pomôže poraziť January blues, choďte do toho a kúpte si dovolenku. Ideálne choďte s niekým, koho máte naozaj radi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *