Ktoré disky sa najlepšie hodia vodičom-začiatočníkom?

Ktoré disky sa najlepšie hodia vodičom-začiatočníkom?

Možno si pri čítaní titulku tohto článku poviete, prečo by zrovna táto téma mala byť považovaná za dôležitú. Avšak, keď sa na vec pozriete z iného uhla pohľadu, uvedomíte si, že keď s vozidlom jazdí vodič-začiatočník, nedokáže tak rýchlo a vhodne reagovať na rôzne situácie, ktoré na ceste môžu nastať. A preto sa v tomto článku pozrieme na to, ktoré typy diskov sú ideálne práve na zverenie mladému alebo neskúsenému vodičovi.
Ktoré disky sa najlepšie hodia vodičom-začiatočníkom?

Vyberajte disky, ktoré sú odolné

V prvom rade najdôležitejším faktorom je vyberať disky, ktoré toho naozaj veľa vydržia. Ak potrebujete vedieť, ktoré konkrétne disky z nášho sortimentu sú odolné, neváhajte sa nás opýtať a my vám to radi povieme. Odolnosť diskov je dôležitá najmä z dôvodu neopatrnej jazdy väčšiny takýchto vodičov – nemyslíme teraz vysokú rýchlosť, ale skôr nedbalosť. Pevné disky by totiž nemala rozhádzať ani väčšia jama. 

Vyberajte disky, ktoré sa jednoducho umývajú

Poznáte to, sú disky a disky. Jedny sa umývajú jednoduchšie, tie druhé zase majú x lúčov, ktoré sú ťažko dostupné a preto sa čistia iba naozaj ťažko. Pre vodiča-začiatočníka odporúčame v každom prípade vyberať disky, ktoré majú menej lúčov a, v ideálnom prípade, „netrčia“ von z kolesa. Zavládne tak omnoho nižšie riziko, že disky vodič oškrie a bude ich musieť draho opravovať alebo kupovať nové. 

Dôležitá je aj cena diskov

Ak si naozaj nie ste istí schopnosťami zverenca alebo zverenkyne za volantom, neváhajte a kúpte im (alebo sebe) disky, ktoré sú lacné. Hoci sú takéto disky zväčša menej kvalitné a ako také aj menej vydržia, na druhej strane sa o ne nebudete každú chvíľu obávať. Vďaka tomu bude aj vodič-začiatočník v menšom strese, čo za volantom rozhodne nie je nikdy na škodu. 

A čo vy, aké disky by ste vybrali niekomu, kto práve začína so svojim šoférskym životom? Podeľte sa s nami do komentárov. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *