Pneumatiky Dunlop patria k svetovej TOPke už desaťročia. Ako to?

Dunlop

Značku Dunlop asi žiadnemu milovníkovi áut alebo pneumatík nemusíme predstavovať. Aktuálne patrí k svetovej TOP 10, čo sa týka pneumatík, a v rámci toho treba povedať, že k tomu viedla dlhá cesta až na vrchol. Od samotného založenia firmy bolo mottom prinášať zákazníkom skvelé riešenia na ceste a ochrániť ich pred nástrahami ciest.
Dunlop

Príbeh sa začal na troch kolesách

Jeden by si povedal, že pneumatiky Dunlop to odštartovali buď na dvoch alebo štyroch kolesách. Ale omyl, oni boli tri. Všetko sa totiž začalo vďaka trojkolke syna zakladateľa, Johna Boyda Dunlopa. Ten si všimol, že synova trojkolka, ktorej kolesá boli tvorené tvrdou gumou, bola nepohodlná, nepraktická a jazdila iba veľmi pomaly. Preto to skúšal zlepšiť, kedy rám kolesa obalil v tenkom pláte gumy, zalepil a napokon nafúkal pumpou na bicykle. A ono to fungovalo!

Čoskoro sa Dunlopove pneumatiky začali objavovať aj na bicykloch

Po patentovaní pneumatík sa začali pneumatiky Dunlop objavovať aj na bicykloch, kde pomáhali vyhrávať preteky rad za radom. Čoskoro nasledovalo otvorenie prvej továrne Dunlop, ktorá vznikla v Dubline v Írsku a čoskoro nasledovala fabrika v Hanau v Nemecku. Biznis rástol, najmä vďaka svojej inovatívnosti, naozaj raketovou rýchlosťou. 

 

John, zakladateľ firmy Dunlop, si od založenia svojej firmy dával záležať na kvalite svojich produktov, čo sa snažil náležite ukazovať v každej aktivite, ktorú firma robila. Čoskoro sa stala celkom prvou svetovou firmou, ktorá bola naozaj globálnou – svoje výrobky vyrábala po celom svete a zároveň ich po celom svete aj predávala. 

 

Dnes je Dunlop súčasťou koncernu Goodyear Dunlop Tires B.V., ktorý združuje hneď 6 značiek pneumatík. Je aktuálne najväčším výrobcom pneumatík na svete, pričom neustále prináša inovácie v každej oblasti pneumatík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *