Je na zimu lepšie SUV alebo stačí aj sedan alebo kombi?

Je na zimu lepšie SUV

Asi nikto sa s nami nebude hádať, keď povieme, že vozidlá triedy SUV dnes doslova vládnu svetu. Spôsobené je to nielen tým, že sú častokrát naozaj variabilné a dokážu toho naozaj veľa odviezť, ale aj ich faktorom príťažlivosti. Predsa len, vozidlá SUV sú veľké, mužné, tvária sa aj terénne… je to ale naozaj tak? Na to sa pozrieme v dnešnom článku.
Je na zimu lepšie SUV

SUV nemusí byť vždy väčšie než „kombík“

Hoci SUV zvonku častokrát vyzerajú priestranne, nemusí to byť vždy na 100 % pravda. Mnoho z nich nemá zrovna dobre využitý priestor v interiéri a paradoxne vo vnútri neskrýva ani zďaleka toľko miesta, koľko sľubuje navonok. V tomto prípade je zaujímavým faktom to, že množstvo kombíkov aj na slovenskom trhu uspokojí rodinné potreby viac než klasické SUV. Samozrejme, nie je to pravidlo, ale stáva sa to pomerne často. 

SUV nemusí mať vždy perfektné terénne schopnosti

Koľkokrát sa stalo, že moderné SUV nevyšlo na priemerný kopček, zatiaľ čo moderný kombík s pohonom 4×4 tam vyskočil ako nič? Veľakrát. A tu sa dostávame k vetám z prvého odstavca, že SUV nemusí byť nutne lepšie v teréne, iba preto, lebo terénnejšie vyzerá. Schopný kombík s dobrým pohonným ústrojenstvom a, samozrejme, s dobrými a kvalitnými pneumatikami, vie urobiť taktiež prvotriedne divadlo. 

Jedinou ozajstnou výhodou je svetlá výška

Keďže iba máloktorý kombík, sedan alebo hatchback je naozaj vysoký, je pre SUV skvelou výhodou najmä ich svetlá výška, ktorá je častokrát viac než dostatočná. Vďaka tomu mať SUV dáva zmysel práve aj pri jazdách prevažne v meste, pretože sa už nemusíte viac báť žiadnych vysokých obrubníkov, čo vám dá skvelý nový rozmer toho, ako sa správať k svojmu autu. 

A čo vy? Aké typy áut máte najradšej? Ak je to aj SUV, rozhodne sa nemáte za čo hanbiť. Ale hanbiť sa nemáte čo ani vtedy, ak máte schopný kombík. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *