Čo by ste mali mať za každých okolností vo vašom aute? Časť 1

Bezpečnosť je dôležitá. V aute to platí ešte výraznejšie. Náš štvorkolesový tátoš nás totiž dokáže odviezť na miesta, kde môže byť obrovská páľava alebo, naopak, treskúca zima alebo iné nebezpečenstvo. Preto je dobré si dávať pozor a mať vo svojom aute nejaké tie pomôcky, ktoré vám pomôžu vydržať v nepríjemnej situácii.

1.Nástroje na výmenu pneumatík

V aute je len málo nepríjemnejších situácií, ktoré môžu nastať, než prasknutá, prepichnutá alebo inak zničená pneumatika. Preto v aute za každých okolností noste všetky potrebné nástroje, ako zdvihák, samozrejme, rezervná pneumatika, kľúč a WD-40. Pomôže aj pena na opravu defektu. 

2.Všeobecné pomôcky

V aute je dobré mať aj lepiacu pásku. Hoci sa zdá, že pomocou nej veci opravujú iba technickí nespôsobilí ľudia, naozaj ju jedného dňa možno v aute využijete aj vy. Použiť sa dá napríklad na dočasnú opravu prasknutého čelného skla (zvnútra), na provizórnu opravu nefunkčného chladiča, opravu svietidiel vozidla a podobne. Jednoducho, lepiaca páska sa v aute nestratí. 

Pomôže vám nosiť aj prázdnu bandasku na benzín, keby sa niečo stane hoci aj v meste, len ďalej od čerpacej stanice. Nebudete potom musieť kupovať predražené bandasky priamo na pumpe. 

Skvelým pomocníkom, najmä v zime, je mať v aute vždy pripravenú náhradnú náplň do ostrekovačov. Nie je nič horšie ako ísť okolo ťahačov a áut, ktoré vám neustále špliechajú zmes špinavého snehu priamo na čelné sklo, keď vy nemáte možnosť si ho očistiť. 

Pomôžu vám aj rukavice, ktoré vám umožnia vymeniť pneumatiku alebo pracovať na iných záležitostiach týkajúcich sa auta bez zašpinenia. Rukavice dokážu priam zázraky, preto ich jednoznačne odporúčame nosiť v aute za každých okolností (nielen počas koronavírusu).

Čo sa najhoršie stalo za volantom vám? Pokračovanie nabudúce. ☺ 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *