Najnebezpečnejšie situácie na cestách. Ktoré to sú? Časť 1

Na ceste vás môže stretnúť prakticky hocičo. Niektoré situácie sú ale predsa len horšie než iné. V dnešnom článku sme sa preto pozreli na zúbok tým absolútne najhorším situáciám, ktoré vás môžu na ceste postihnúť. Ak máte nejakých svojich favoritov, ktorých ste tu nenašli, pokojne sa nám zdôverte do komentárov.

Počas jazdy prasknutá pneumatika 

Je len málo situácií, ktoré by boli horšie, než ako keď sa vám na diaľnici alebo pri vyššej rýchlosti roztrhne pneumatika. Tento fenomén sa udeje najmä vtedy, ak jazdíte na pod-tlakovaných pneumatikách a zároveň idete vysokou rýchlosťou, prípadne vtedy, keď nabehnete na nejaký ostrý kus odpadu. 

Pri takejto situácii, ktorá je pocitovo podobná nabehnutiu na vysoký retardér v obrovskej rýchlosti, treba zachovať pokoj, držať pevne oboma rukami volant, pustiť plyn a nechať auto prirodzene stratiť rýchlosť. Pomaly otáčajte volantom smerom do bezpečia, napr. na krajnicu a napokon jemne stlačte brzdu, aby ste auto spomalili na nulu. Nezabúdajte si kupovať kvalitné pneumatiky, aby ste riziko pretrhnutia minimalizovali na maximum. 

Dieťa, ktoré sa odopne z detskej sedačky

 

Máte deti vo veku cca 3 roky, ktoré prevážate pravidelne v detskej sedačke? V tom prípade spozornite. Ak práve rolujete po diaľnici a vaše dieťa si otvorí pás, nezačnite kričať alebo sa otáčať dozadu – ani si to neuvedomíte, a ako chcete pomôcť, viac situácii ublížite. Pozor aj na plné brzdy, tie by ľahko spôsobili, že vaša neposedná ratolesť preletí dopredu. 

Riešením je jednoducho zastať čo najrýchlejšie na bezpečnom mieste (odpočívadlo alebo krajnica), opatrne vystúpiť a vaše dieťa znovu zapnúť v sedačke. Pozor na okoloidúce autá, preto nezabúdajte za sebou zavrieť vodičove dvere a následne opatrne nastúpiť dnu. 

Tak, onedlho vám prinesieme aj ďalšie pokračovanie, zatiaľ počkáme na vaše nebezpečné situácie. ☺ 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *