Dezinfekcia auta od A po Z: Na ktoré časti sa zamerať najviac?

V náročnej dobe, aká teraz panuje, je dôležité udržiavať všetky povrchy, ktorých sa často dotýkame, čisté a bezpečné. A to platí nielen pre oblasť vášho domu, ale aj pre ďalšie predmety, ktoré dennodenne používate – teda aj pre vaše auto. Ako sa oňho postarať tak, aby bolo dokonalo čisté a neohrozilo nikoho na zdraví? Čítajte ďalej a zistíte to.

Vyberte si ten správny prostriedok na čistenie

Prostriedok na čistenie auta v dobe koronavírusu by mal obsahovať aspoň 60 % alkoholu. Použiť ale môžete aj 99 % alkohol, teda isopropyl alkohol. Ten urobí svoju dezinfekčnú službu prakticky na všetkých povrchoch v interiéri. Rovnako aj iné dezinfekčné prostriedky na báze alkoholu. Pozor ale na kožu. Kožu ošetrujte špeciálnymi prostriedkami, ktoré sú práve na kožu aj určené, prípadne, ak chcete ušetriť, použite mydlo a vodu. Naozaj to bude stačiť.

Zamerajte sa najmä na najčastejšie exponované povrchy, teda na tie, ktorých sa najčastejšie dotýkate. Sú to zväčša volant, palubná doska, opierka na ruku, spínače na palubnej doske a ďalšie miesta.

Pozor na škrabance

Na čistenie používajte kvalitné utierky z mikrovlákna, ktoré zároveň, okrem toho, že pomocou alkoholových prostriedkov, vydezinfikujú interiér vozidla, aj z povrchov vezmú nejakú tú špinu. Ak by ste interiér čistili hrubšími handričkami, hrozia vám škrabance, ktoré by vás v aute rozhodne nepotešili.

Pri čistení nezabúdajte na exteriér

Z času na čas prebehnite alkoholom aj vonkajšie kľučky vozidla. Iba tak si zabezpečíte 100 % bezpečie proti vírusom a baktériám. Kľučky je dobré prebehnúť hoci aj každý deň dvakrát, veď zdravie je len jedno. Ideálne je povenovať sa aj kľučke na batožinovom priestore, prípadne dokonca aj stieračom, ktoré občas taktiež chytáme a tiež si zaslúžia viac pozornosti.

Dajte nám do komentárov na Facebooku tip, ako sa o svoje auto staráte z pohľadu dezinfekcie vy. A nezabúdajte, najlepšia jazda je len vtedy, keď máte na aute obuté kvalitné pneumatiky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *