Kabriolet a zima: Ide to dokopy?

Túžili ste celý život po kabriolete, ale bojíte sa jeho kúpy, pretože si neviete predstaviť jazdiť s ním v zime? Tak v tom prípade si bežte splniť svoje sny, pretože jazda s kabrioletom v zime je prakticky to isté, ako jazda v uzavretom automobile. Stačí, keď budete mať to správne zimné vybavenie a kvalitné zimné pneumatiky. 

Na čo si dať pozor pri jazde v kabriolete v zime?

Príprava kabrioletu na zimu je podobná úloha, ako na zimu pripraviť klasické auto s pevnou strechou. Ak vaše auto disponuje textilnou alebo teda nie pevnou strechou, dbajte na to, aby v nej neboli žiadne diery, prepáleniny alebo rezy. V takom prípade sa sneh veľmi jednoducho dostane až do auta a môže spôsobiť škody a pri jazde vytvoriť chladné prostredie. 

Vybavte vaše vozidlo pneumatikami, ktoré budú nielen kvalitné, ale aj značkové. Kvalitné alu disky môžete v tomto prípade vymeniť za plechové disky, ktoré nie sú také náchylné na rôzne zmeny prostredia a taktiež na zmes soli a ďalších substancií, ktoré sa nachádzajú na ceste počas zimy. 

Pozor na napadaný sneh

Zároveň, v prípade, ak máte mäkkú strechu, vozidlo poriadne očistite od snežnej pokrývky. Vyhnete sa tak potenciálnemu preliačeniu mäkkého rámu mäkkej strechy, ktoré hrozí pri dlhšom pôsobení ťažkého snehu na jemný rám. Okrem toho, aj v zákone je uvedené, že auto musí byť pred jazdou KOMPLETNE očistené od napadaného snehu, pretože nie je nič horšie, ako keď sa sneh pri vyššej rýchlosti rúca priamo na vás. 

Počas zimy nedávajte strechu dole

Nezabúdajte – dať počas zimy strechu dole znamená riskovať jej roztrhanie. Väčšina mäkkých striech je vyrobená z vinylu alebo látky, ktoré sú práve na takéto veci náchylné. Radšej si odoprite ten pocit a nechajte si spúšťanie strechy pekne na teplé jarné, letné a jesenné mesiace, času máte predsa dosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *