Je zima najlepší čas na kúpu auta?

Čo si myslíte o zime z pohľadu cien áut? Hovorí sa, že autá sú v zime lacnejšie a že sa vo všeobecnosti menej kupujú. Je to ale naozaj pravda? To sme sa rozhodli zistiť pre vás a spísať tento článok, aby ste vedeli, či sa naozaj oplatí vyraziť do showroomu vybrať si svoje vysnívané auto (a zároveň kúpiť kvalitné pneumatiky).

Lacné auto je na konci štvrťroka

 

Koniec štvrťroka znamená, že predajcovia sa snažia doplniť chýbajúce počty predaných áut v danom štvrťroku. Keď prídete vo vhodnej dobe do predajne, znamená to, že vaše auto si budete môcť odniesť lacnejšie o ďalších niekoľko percent, než sú bežné zľavy. Práve tento termín je preto najlepší, ak chcete získať čo najlepšiu cenu. A ak prídete na konci roka ako takého, cena môže byť ešte lepšia, pretože sa sledujú aj ročné plány. 

 

Najlepší čas na kúpu auta je aj vtedy, keď prichádza buď facelift alebo generačná obmena modelu vozidla. Vtedy dokážete kúpiť vozidlo pred modernizáciou taktiež za skvelú cenu, ktorá bude určite lepšia než vtedy, keď je model úplnou novinkou. Sústreďte sa preto na sledovanie noviniek na automobilovom trhu, aby ste vedeli, ktorá aktualizácia kedy vychádza. 

 

Ak chcete ušetriť, dbajte na sledovanie ročnej doby

 

Aj týmto článkom ukazujeme, že sledovať ročnú dobu pred kúpou auta je naozaj dôležité. Práve vďaka tomu dokážete v konečnom dôsledku ušetriť najviac financií, pretože nové generácie modelov áut prichádzajú zväčša až po cca 6 – 7 rokoch od začiatku výroby auta. Facelift, naopak, prebieha zvyčajne skôr, zhruba po 2 – 4 rokoch od začiatku výroby auta.

 

Vyberte si vaše nové auto s poriadnou zľavou aj vy, najlepší čas na kúpu auta sa blíži práve teraz. Nezabudnite si k nemu kúpiť aj najlacnejšie pneumatiky, alu disky na auto a vaše auto tak bude kompletné do poslednej skrutky.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *