Pomocníci na zimu do auta: Čo by vám nemalo chýbať? Časť 2

V predošlej časti sme si povedali, čo by rozhodne nemalo chýbať vo vašom aute, lenže sme toho nespomenuli veľa – to preto, lebo sme chceli, aby vám naozaj nič neuniklo a komu by sa chcelo čítať jeden dlhý článok, že? ☺ Preto sme si pre vás pripravili druhé pokračovanie, kde si povieme, prečo dobré zimné pneumatiky nestačia, aby ste zimu s vašim autom prežili bez akýchkoľvek problémov. 

Sú snehové reťaze naozaj potrebné?

Snehové reťaze rozhodne nie sú najobľúbenejšou vecou na svete. Nasadiť ich nie je zrovna najľahšie a ideálne je sa to naučiť ešte predtým, než budete donútení sa to učiť sám priamo vo vzniknutej, nie veľmi príjemnej situácii napr. v horách. Rozhodne však odporúčame ich v aute mať a naučiť sa ich nasádzať ešte v pohodlí garáže alebo dokonca aj v teple. 

Druhou možnosťou sú tzv. návleky na kolesá, ktoré ale nevydržia dlho a sú relatívne drahé. Na druhej strane sa dobre nasadzujú a zvládne to teda aj priemerný vodič. 

Štartovacie káble rozhodne neuškodia

 

Mať v batožinovom priestore štartovacie káble nie je na škodu počas celého roka, počas zimy je to však ešte dôležitejšie. Takto sa nebudete musieť spoliehať na to, že človek, ktorý vám pomôže naštartovať, bude mať so sebou rovno aj káble. 

 

Do snehových závejov sa ideálne hodí aj ťažné lano, pomocou ktorého vás bude môcť dobrodinec vytiahnuť napr. z menšej priekopy, a to bez toho, aby ste museli volať drahú odťahovku. 

 

Aby sme nezabudli, skvelým pomocníkom je aj lopata, vďaka ktorej sa vaše zimné pneumatiky spoľahlivo vyhrabú spod snehu. Dnes existujú aj rôzne skladacie modely, vďaka ktorým nebudete musieť lopatou zaplniť celý batožinový priestor. Uvidíte, že vám veľmi dobre pomôže. 

 

Nezabúdajte, zima je náročnejšia než leto – nepodceňte prípravu na tuhé mrazy a buďte vždy v strehu aj vy. 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *