Pomocníci na zimu do auta: Čo by vám nemalo chýbať? Časť 1

Jazda autom je v lete zväčša o čosi príjemnejšia ako v zime – už len tým, že cesty sa šmýkajú, sneh na aute zdržuje a vonkajší mráz aj soľ má nepriaznivý vplyv na vaše vozidlo. Ak v ňom ale máte zopár špecialitiek, ktoré by žiadnemu vodičovi chýbať nemali, vaša zima s autom môže byť aj aspoň o čosi príjemnejšia.

Nejde len o zimné pneumatiky

 

Zimné pneumatiky sú dôležité, ale nie je to všetko, čo potrebujete na zimu s autom. Okrem toho sa vám zíde aj dobrá škrabka, ktorá je na jednej strane naozajstnou škrabkou a na druhej napr. zmetákom na čerstvý sneh. Vďaka takejto pomocníčke sa k svojmu autu dostanete rýchlo a efektívne. Zákon totiž neumožňuje sneh alebo ľad na aute (a aj keby umožňoval, mali by ste spraviť rovnako). 

Ďalšou skvelou vychytávkou je rozmrazovač skiel v spreji. Ten vám pomôže s autom vyraziť o dosť rýchlejšie, než čakať na rozmrazenie teplým vzduchom zvnútra auta alebo škrabkou. Stále sa však hodí mať aj škrabku, ktorou ľahko odstránite zvyšky ľadu.

Nezabudnite na silikón

 

Silikónový sprej alebo ceruzka je dobrá na ošetrenie gumových častí vašich dverí – teda napr. tesnenia. Vďaka tomuto vynálezu vám prakticky nebude hroziť primrznutie dverí a ich následné poškodenie, keď sa budete snažiť dostať sa do auta. Pretrieť tesnenia silikónom by ste mali pravidelne, nielen pred začiatkom zimy, ale aj počas nej. 

V aute by vám nemala chýbať ani teplá vetrovka, aby ste v prípadnej núdzovej situácii nemuseli mrznúť v tuhej zime. Nikdy totiž neviete, čo sa môže stať, a teda čo vás môže nepríjemne prekvapiť. 

Samozrejmosťou by v zime mali byť kvalitné zimné pneumatiky, ktoré vám pomôžu na zľadovatenom povrchu. Tie by ste mali vyberať naozaj dôsledne a v súlade s vašim technickým preukazom, aby ste sa vyhli aj prípadnej pokute od pánov policajtov. 

">

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *