Dokonale čisté auto? Skúste tento postup

Umývanie auta

Na Slovensku v posledných rokoch vyrástli ručné autoumývarky s aktívnou čistiacou penou a inými prostriedkami ako huby po daždi. Na týchto prevádzkach si dokážete umyť stredne veľké auto za menej ako 5 eur tak, akoby práve vyšlo z výrobnej linky. Aký postup treba zvoliť?

Umývanie auta

Kolesá a hmyz

Ako prvé musíte umyť vašu ŠPZ, mriežku a vaše pneumatiky. S týmto programom nastriekajte len tieto súčiastky, žiadne iné!

Aktívna pena

Následne môžete celé auto pokropiť aktívnou penou. Až tak, aby nebolo vidno, akú má farbu. Nezabudnite na žiadnu časť a opäť môžete šplechnúť aj na kolesá. Neublížite im. Rovnako vytiahnite z auta koberčeky (ak máte gumené), zaveste ich na štipce a umyte aj tie.

Vysokotlakové umývanie

Najšpinavšie miesta môžete trochu prebehnúť hubkou alebo jemnou kefou. Ak sa vám nechce, môžete nechať penu minútku pôsobiť a následne ju celú zmyť vysokotlakovým umývaním. Vždy postupujte zhora dolu a nezabudnite na rôzne zákutia, kam pena môže zatiecť (pod ŠPZ).

Voskovanie

Po umytí auta si vyberte program voskovania a opatrne naneste tekutinu na kapotu. Snažte sa vyhnúť sklám.

Osmotická voda

Vosk následne zmyjete osmotickou vodou, ktorá po sebe nezanecháva škaredé fľaky a kvapky.

Vysoký tlak vzduchu

Keď máte auto čisté zvonka, môžete sa presunúť k druhému stojanu, kde dáte dokopy interiér. Ako prvú použijete pištoľ so stlačeným vzduchom, s ktorým vyfúkate nečistoty z mriežok klimatizácie a iných zákutí.

Vysávač

Následne celé auto povysávate naozaj výkonným vysávačom. Ak máte gumené koberčeky, pravdepodobne vám ešte schnú na štipcoch. Ak máte textilné, použite stojan na ich čistenie a rovnako dôkladne ich povysávajte.

Antibakteriálny prípravok

Keď máte auto čistučké, môžete na všetky mäkké časti (strop, sedačky, koberčeky) naniesť voňavý antibakteriálny prípravok, ktorý vám navyše prevonia auto aj na niekoľko týždňov.

Lesk/ochrana na pneumatiky

Na úplný záver nezabudnite nastriekať na pneumatiky ochrannú vrstvu. Hotovo, auto máte umyté, voňavé, a pripravené na ďalšiu jazdu!

usetrite viac a vyberte si vyhodne celorocne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *