5 tipov pre krásnu vôňu v aute

vôňa v aute

Moderné autá sú na údržbu mierne náročnejšie, ako staršie modely. Už nestačí len vymeniť olej, filter, raz za rok rozvody a raz za tri roky pneumatiky. Elektronika a rôzne asistenčné systémy si vyžadujú častejšie servisné zásahy. Jedným z moderných výdobytkov je napríklad aj klimatizácia, ktorá vie v aute narobiť nepríjemný zápach. Ako si udržať v aute peknú vôňu? 

vôňa v aute

Antibakteriálny sprej

Tohto účinného pomocníka kúpite vo fľaške v každej dobrej drogérii, ale nájdete ho aj v stojanoch na benzínkach alebo ručných autoumývarkach. Okrem toho, že krásne vonia, zabíja aj baktérie a tým pádom odstraňuje neželané pachy. Práve baktérie sú zodpovedné za nepríjemné zápachy, a je úplne jedno, čí sa vám v aute vyleje mlieko alebo či v ňom vozíte psa.

Voňavé vrecko pod sedačkou

Levanduľa je jednoducho istota. Vrecúško s touto bylinkou sa dáva nielen do skríň a do vrecka pánskych oblekov. Svoju službu vám poskytne aj pod sedadlom vášho auta. To však nie je jediné vrecúško, ktoré by vo vašom aute malo mať miesto. Rovnako vám pomôže aj vrecúško (alebo stará ponožka) plná ryže. Tá sa postará o to, aby sa vo vašom aute nedržala vlhkosť, ktorá tiež podporuje šírenie rôznych nepríjemných pachov. V zime zase oceníte to, že sa vám nebudú rosiť okná.

Gumené koberčeky

Tie látkové možno vyzerajú lepšie a možno aj lepšie filtrujú hluk motora a asfaltu, no gumené koberčeky zabránia tomu, aby sa vám na podlahu auta dostala akákoľvek špina alebo voda. Následne ich môžete jednoducho vyprášiť a ostriekať wapkou.

Čistá klimatizácia

Čistenie klimatizácie odporúčame absolvovať 1-2 krát do roka. Práve v tej sa usádza najviac baktérií a nečistôt, ktoré spôsobujú neželané pachy. Ak sa ich chcete zbaviť a nechcete, aby vaše auto páchlo ako stará skriňa v storočnej chalúpke, dovoľte pracovníkom v servise vyčistiť a navoňať vašu klimatizáciu. Tých pár eur za to stojí.

Vytepované sedačky

Ak vozíte v aute psa alebo sa viac potíte, nie je od veci z času na čas vytepovať sedačky. V tých sa rovnako držia rôzne pachy a zároveň môžu chytiť rôzne neželané farby. Podobne sú na tom aj rôzne držadlá na dverách, ktoré sú obložené látkou. Po čase môžu zožltnúť a začať zapáchať.

Vo voňavom aute sa budete cítiť príjemnejšie a veríme, že naše tipy vám pomôžu.

vyberte si z nasej ponuky vyhodne pneumatiky najlepsich znaciek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *