Veľký test letných pneumatík od ADAC pre rok 2017

test pneumatík adac

Teploty v posledných dňoch nám naznačujú, že leto je každú chvíľu tu. Väčšina z vás už má pravdepodobne prezuté, no čo tak začať novú sezónu na nových pneumatikách? V dnešnom článku sa pozrieme, ako dopadli v posledných testoch ADAC letné pneumatiky, a ktoré z nich sa oplatí kúpiť.

veľký test letných pneumatík od ADAC pre rok 2017

Prečo meniť pneumatiky koncom jari?

Od času, kedy opadol posledný sneh a vy ste zimné pneumatiky „zazimovali“, ubehli už dva-tri mesiace a je zrejme na čase zhodnotiť stav súčasných letných papučiek. Jazdíte na nich už nejakú tú sezónu a po zime ste neváhali a obuli ich znovu. To je skutočne dobrý ťah – obúvať po zime, kedy sú všetky cesty ešte rozbité a všade je štrk, úplne nové pneumatiky, nie je zrovna najlepší nápad. Jar je však na konci, štrk je pozametaný a výtlky z časti zaplátané. S novými pneumatikami bude zážitok z jazdy lepší, spotreba nižšia, a aj náš štvorkolesový tátoš bude vyzerať lepšie.

Spoľahnite sa na testy

Najlepším spôsobom pre výber pneumatík je vziať do úvahy výsledky nezávislých testov od rôznych organizácií. My vám prinášame posledné výsledky testov letných pneumatík od spoločnosti ADAC.

Na prvom mieste pre rozmer 195/65 R15 skončili pneumatiky Pirelli Cinturato P1. Za nimi sa umiestnili Bridgestone Turanza T001, Continetal ContiPremiumContact 5, Goodyear EfficientGrip Performance a Esa-Tecar Spirit 5 HP.

Z pneumatík, ktoré získali uspokojivé alebo nadpriemerné výsledky a ktoré sú v súčasnosti zaradené v našej ponuke, vyberáme napríklad Vredestein Sportrac 5, ktoré sú v kategórii do 45 €, Michelin Energy Saver, no za spomenutie stoja aj Maxxis Premitra HP5, pri ktorých sa zmestíte do príjemných 50 € za kus.

Pri pohľade na priemerné ceny spomínaných pneumatík v Nemecku si môžeme všimnúť, že naše ceny sú poznateľne nižšie. Prevádzkovať auto na Slovensku (s pneumatikami od nás) teda môže mať svoje výhody. Povedzme si však pravdu, na nemeckých cestách by pneumatiky určite vydržali dlhšie.

zacnite vyberat najvyhodnejsie letne pneumatiky z nasej ponuky s montazou na disk a vyvazenim zadarmo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *