Ako sa vyvíjal dizajn diskov?

retro auto

Výber diskov na naše auto môže byť zdĺhavý a komplikovaný proces. Tisícky motívov, tvarov a farieb, ktoré sú v súčasnosti na trhu, sa predbiehajú v dizajnovom prevedení i kvalite. Ako však vyzerali disky na autá napríklad pred 50 rokmi? Dozviete sa v dnešnom článku.

Ako sa vyvíjal dizajn diskov?

Zmysel pre eleganciu už pri prvých autách

Ako sa vyvíjal dizajn diskov?

Kto by si v dnešnej dobe nevšimol na ulici nejakého veterána z roku 1935? V tej dobe sa nekládol dôraz na technológie a aerodynamický dizajn. Najdôležitejšia bola funkčnosť auta, vzhľad a prípadne pohodlie pasažierov. Autá nedosahovali závratné rýchlosti a nemali ani rádio, ani klimatizáciu, no ich majitelia sa aj dnes pýšia ladnými tvarmi a zaujímavými dizajnovými prvkami.

Kolesá robia autoAko sa vyvíjal dizajn diskov?

Ešte dávno pred vznikom elektrónov a iných moderných zliatin diskov vyzerali kolesá áut lepšie, než niektoré „skvosty“ v dnešnej dobe. V tej dobe by ste len márne hľadali plastové puklice za 5 € na starých hrdzavých diskoch. Väčšina (udržiavaných) áut sa vozila na nablýskaných „chrómových“ diskoch.

Najobľúbenejšie trendyAko sa vyvíjal dizajn diskov?

V týchto dobách boli najobľúbenejšie pneumatiky s bielymi bokmi a na diskoch sa najčastejšie vyskytoval hustý výplet alebo úplná „plechová“ výplň. Nemenej časté však boli aj disky podobné tým dnešným. Všetky tieto modely prechádzali náročnou a starostlivou povrchovou úpravou, ktorá zahŕňala brúsenie, leštenie a lakovanie. Len tak si mohli disky zachovať svoj typický vzhľad.

Milovníci veteránov a závodných áutAko sa vyvíjal dizajn diskov?

Tí vyhľadávajú staré disky do dnes. Kde však nájsť originálne diely? Veľké množstvo z nich sa nezachovalo a tie zachované sú dosť znehodnotené. Nadšenci historických áut a motocyklov vám však dokážu upraviť alebo vyrobiť disky, ktorých dizajn presne zodpovedá modelom z minulosti. Nezabúdajme, že nielen americké historické kúsky sa pýšili krásnymi kolesami. Aj v našich končinách sa vyrábali autá, ktoré majú dušu a dokážu nás osloviť aj v dnešnej dobe.

 

pozrite si krasne znackove alu disky za najlepsie ceny v nasej ponuke

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *