Najkrajšie zimné cesty na svete: Kde sa budete môcť pokochať nádherou?

Najkrajšie zimné cesty

Zima, hoci ju mnohí z nás nemajú radi, nie je taká zlá, minimálne, čo sa týka krásy. Môcť sa kochať zasneženou krajinou je totiž jeden z tých príjemnejších zážitkov. Niektoré cesty sú ale predsa len krajšie než tie ostatné. A dnešný článok bude venovaný práve tým. Poďte sa s nami pozrieť na unikátne cesty, ktoré, keď sú pod snehovou pokrývkou, doslova žiaria. P. S.: Je tu aj jedna výnimka. ☺

Najkrajšie zimné cesty

Atlantic Road, Nórsko

Táto cesta je božská! To si povedalo už asi viacero posádok áut, ktoré prechádzali touto malebnou cestou. Cítiť sa budete podobne, akoby ste sa plavili na lodi na vlnách mora, pretože táto cesta vedie doslova obrázkovou prírodou. Mnohí ju dokonca považujú za najkrajšiu cestu na svete. 

Overseas Highway, Florida, USA

Na čo by vám bola loď, keď môžete cestovať autom? Ak zimu naozaj nemáte radi zasneženú, minimálne to vám asi napadne, keď sa pozriete na krásnu cestu, ktorá vedie priamo ponad tyrkysovo modré more. Táto 181 kilometrov dlhá cesta vás zavedie do zákutí jednotlivých ostrovov zvaných „Keys“. 

Oberalp Pass, Švajčiarsko

Oberalp Pass je unikátna cesta, ktorá vedie vo výške približne 2043 metrov nad morom. Vedie priamo cez švajčiarske Alpy, pričom na vrchole hory sa nachádza aj krásna reštaurácia Beer Garden, ktorá ponúka dychberúce výhľady na cestu, ktorú ste práve zvládli. Rozhodne odporúčame. 

Priesmyk Stelvio, Taliansko

48 ostrých zákrut – presne toľko ponúka horský priesmyk Stelvio, ktorý je treťou najvyššie položenou cestou v rámci Álp. V roku 2008 bola vyhlásená za najlepšiu cestu pre vodičov, ktorí sa chcú vyblázniť. My sa tomu absolútne nečudujeme.

Vyskúšali ste aj vy niektorú z týchto ciest? Ak nie, je rozhodne načase to napraviť. Vezmite auto, nezabudnite mu dopriať kvalitné zimné pneumatiky (a na Floride letné pneumatiky) a vyrazte na cesty. Čakajú vás krásne výhľady. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *