Najväčšie zápchy v dejinách: Takto by ste nechceli tráviť čas, časť 1

Starostlivosť o auto má väčšina z nás, petrolheadov, mimoriadne rada. Kde-tu nejaké to čistenie, nový osviežovač do interiéru, pena na zimné pneumatiky alebo okena. Ale čo na šoférovaní nemá rád asi nikto z nás, sú jednoznačne zápchy. Verte nám, že oproti tým, ktoré teraz uvidíte, je aj jazda v Bratislave alebo v Košiciach prechádzka ružovou záhradou.

Veľká zápcha v Chicagu

 

Prenesieme sa len zopár rokov dozadu, kedy sa 1. februára 2011 udiala jedna z najhorších udalostí na poli zápchy na svete. Ulica Lake Shore Drive zostala zrovna v čase dopravnej špičky doslova paralyzovaná napadaným snehom. Ten pomaly, ale isto, autá blokoval v pozícii, pretože snehu napadlo naozaj veľa, až do výšky čelného skla. 

Vodiči svoje autá následne opustili a nechali ich napospas osudu, až kým sa sneh neroztopil. Tu ani tie najlepšie zimné pneumatiky nepomôžu. 

Veľká pekinská zápcha

 

V Pekingu je to s premávkou naozaj zlé, o niečo horšie to však bolo v Auguste roku 2010. 62 míľ (takmer 100 km) dlhá zápcha, to naozaj nechcete zažiť. Trvala (naozaj nepreháňame) až 12 dní a odohrala sa na rýchlostnej ceste na trase z Pekingu do Tibetu. Niektorí si tu dokonca otvorili mini obchodíky a predávali vodu a jedlo za neuveriteľne premrštené ceny. 

Uviaznutí zväčša hrali karty alebo hrali iné hry, aby im utiekol čas. Hrôza, však?

Berlínska zápcha

 

Presunieme sa do o niečo vzdialenejšej minulosti, konkrétne na hranici medzi západným a východným Nemeckom. Neuveriteľných 18 miliónov áut sa tu stretlo v najväčšej zápche, akú sme kedy vo svete zaznamenali. Každý deň na cesty vyrazilo neuveriteľných 50-tisíc áut, ktoré tak dopĺňali ostatných cestovateľov. Nie je isté, ako dlho zápcha trvala, ale udiala sa 12. apríla 1990. Na túto zápchu ale jestvoval dobrý dôvod – zjednotenie Nemecka. ☺

Akú najväčšiu zápchu ste zažili vy? 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *