Najnebezpečnejšie cesty sveta

Sú cesty, kde vám nepomôžu ani tie najlepšie pneumatiky na svete. Sú to zväčša horské úseky, ktoré zvyknú byť v zime často zasnežené alebo dokonca celé neprejazdné. Takéto cesty sú určené iba pre tých najšikovnejších vodičov, ktorí by nemali mať ani strach z výšok, pretože tieto cesty sú prakticky iba vo výške.

North Yungas Road, Bolívia

Cesta nazvaná North Yungas v juhoamerickej Bolívii každý rok spôsobí smrť 200 – 300 ľuďom. Prezývaná je preto aj cesta smrti, pričom mnohí ju označujú ako najnebezpečnejšiu cestu na svete. Je mimoriadne úzka a často na nej stretnete hmlu alebo tam prší. Jedna zlá odbočka a ste na ceste k smrti smerom dole z ostrého zrázu. 

Na mnohých častiach chýba akékoľvek oplotenie a často sa tam nenachádza dokonca ani povrch vozovky, jazdíte tak po normálnej klasickej šotoline. 

Atlantic Road, Nórsko

Hoci Atlantic Road nevyzerá na prvý pohľad až tak nebezpečne, počas búrok je možné, že je zaliata vodou. Okrem toho má aj výrazné skosenie, pričom jazda po nej môže byť aj celkom adrenalínovým zážitkom. Práve v časti, kde je cesta skosená, je silný vietor a dážď, pričom cez daný úsek sa často prelievajú aj silné vlny. 

Dalton Highway, Aljaška

Diaľnica nazvaná Dalton v americkej Aljaške je mimoriadne nebezpečná a obávajú sa jej nielen bežní šoféri, ale dokonca aj skúsení vodiči kamiónov. Táto „diaľnica“ je bez povrchu, jazdíte tak buď po hline alebo po zmeske snehu a ľadu. Počas 414 míľ nie je žiadna benzínová pumpa, žiadna reštaurácia, hotel, ani zdravotnícke zariadenie. 

Musíte si byť preto istí, že to zvládnete aj bez nich. Mali by ste byť preto vybavení outdoorovým vybavením, ktoré vám pomôže prežiť nejakú nepríjemnú situáciu. Keby ste sa sem chceli vybrať, dávajte si na seba dobrý pozor, pretože to nemusí dopadnúť dobre, aj keď budete mať najlepšie pneumatiky. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *