5 najpodivnejších automobilových nehôd v histórii

5 najpodivnejších automobilových nehôd v histórii

Autonehody sú, žiaľ, častým javom, no pri niektorých by sa človek len neveriacky škrabal na hlave. Tu je päť najpodivnejších dopravných nehôd v histórii:

5 najpodivnejších automobilových nehôd v histórii

Prípad lietajúceho závodu Ford Piquette Avenue Plant: Písal sa rok 1913, kedy nečakane Ford Model T. vzlietol. Keď vodič narazil na hrboľ, auto vyletelo z cesty a narazilo na strechu závodu Piquette Avenue v Detroite, zhodou náhod rodisku Modelu T. Vodič ako zázrakom prežil, ale auto nebolo ani zďaleka spôsobilé na jazdu.

Prekliate auto Jamesa Deana: Porsche 550 Spyder, na ktorom jazdil herec James Dean, v ktorom sa v roku 1955 stretol s jeho predčasným koncom, sa stalo známym ako „malý bastard“. Po Deanovej smrteľnej nehode boli časti auta použité v iných vozidlách. Čo sa stalo potom bolo práve to, že mnohých vlastníkov týchto dielov čakal krátko na to ten istý osud.

Great Train Robbery: V roku 1963 sa skupina britských lupičov známa ako gang „Great Train Robbery“ rozhodla utiecť v aute. Avšak auto, ktoré si vybrali, bolo Morris Minor, vozidlo, ktoré nebolo až tak známe svojou rýchlosťou. Toto auto sa odvtedy stalo neslávne známym, keďže naháňačka bola kratšia ako ich samotná lúpež.

Incident “Spiatočky”: V roku 2014 došlo v Číne k bizarnému incidentu, keď dve autá boli navzájom zapletené do blatníka. Obaja vodiči sa prirodzene pustili do búrlivej hádky, ktorá prerástla až do bodu, kedy začali jazdiť spiatočkou a snažili sa jeden druhého predbehnúť. Výsledkom bola neskutočná nehoda, pri ktorej boli obe autá ťažko poškodené.

Plavidlo Aston Martin: V roku 2011 jeden  Brit stratil kontrolu nad svojím Aston Martinom a zrútil sa do rieky. To, čo robí túto nehodu obzvlášť zvláštnou, je to, že toto auto dokázalo na pár okamihov plávať na vodnej hladine, čo vodičovi a jeho spolujazdcovi poskytlo čas uniknúť skôr, ako sa luxusné auto pomaly potopí pod vodnú hladinu.

Aj keď sú autonehody často tragickými a vážnymi udalosťami, týchto päť zvláštnych incidentov slúži ako pripomienka, že pravda je niekedy skutočne zvláštnejšia ako fikcia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *