Roadtrip do Rakúska

Rozmýšlate nad posledným výletom ku koncu leta ? Znova tu máme tipy na motovýlet neďaľeko Slovenska, a to v susednom Rakúsku. 

Síce je nášich rakúskych susedov pomerne drahšie, avšak táto krajina je plná výborných služieb, reštaurácii a zábavných foriem rekreácie. Cesty sú uhľadené, a obklopené majestátnymi alpami 

Schwaig – Goldeck

Náš favorit v kategórii panoramatických výhľadov. Stúpajúc do výšky až 1895, tento horský kus cesty lemujú dychberúce pohľady na alpské vrcholy, zastaralé farmárske domy, šíre plochy posiate poľnými kvetmi, a dokonca sa po ceste dajú spatriť aj aktívne horské pramene. Jazda po takzvanej Goldeck Panorama Road je najkrajšia práve počas jari, alebo leta. Čo je počas cesty doslova nevyhnutné, je jazero Millstatt s krásnym trblietavým povrchom. Síce sa tu pravdepodobne neokúpete, no viete tu aspoň na chvíľu pozastaviť svoj svet .

Salzburg – Fieberbrunn

Ak Vám na zadných sedadlách sedia vaše ratolesti. Odporúčame Vám práve tento motovýlet. Okrem sćenického prostredia rakúskej prírody smerom do turisticko-lyžiarského strediska Fieberbrunn nájdete aj ideálne miesto na zábavu pre vaše deti, a to Timok Wild World. Nájdete tu rôzne zvieratá nielen na pozorovanie, ale aj na pohladenie, vrátane rakúskych majestátnych sobov, ale aj lezecké lanové dráhy, skákacie hrady s výhľadom na hory, a dokonca aj doslovnú horskú dráhu. Cesta je pomerne krátka, čiže sa dá vyhnúť aj  občasným hádkam v aute. 

Innerkrems- Ebene Reichenau

Nakoniec tu máme cestu vhodnú pre nadšencov motorkárov. 

Toto miesto je známe hlavne pre turistiku, kvôli miestnym levanduľovým poliam, no viete popri nich aj prefrčať na svojom tátošovi. Po ceste sa zastavte v rustikálnych kúpeľoch Karlbad s minerálnymi horúcimi prameňmi, alebo v chate  Tangernerhütte, kde si môžete vychutnať miestne syry, či rakúsky schnapps.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *