Kedy prezuť na letné pneumatiky?

Máme tu Jar a s ňou aj čas vymeniť zimné pneumatiky za letné. V posledných rokoch nás však mnohokrát prekvapili výkyvy teplôt, kedy napríklad na konci Apríla mrzlo. Preto sú mnohokrát najlepšou voľbou celoročné pneumatiky. Aj jarné dažde predstavujú nebezpečenstvo pre vodičov na letných pneumatikách. Bláznivý Apríl môže priniesť aj nepríjemne prekvapenia na vozovke.

Vhodný čas na prezúvanie pneumatík sa líši aj podľa oblastí Slovenska, napríklad na severe republiky zimné teploty pretrvávajú dlhšie, a tak je lepšie meniť pneumatiky až koncom Apríla či v Máji. Naopak na južnom alebo západnom Slovensku môžete pokojne svoje pneumatiky prehodiť už začiatkom Apríla. 

Jarné dni so sebou prinášajú ideálne podmienky pre milovníkov kabrioletov a veteránov. Keďže v zimných mesiacoch sú väčšinou uskladnené v bezpečí garáže, prezúvanie pneumatík pri tomto type vozidiel nie je vždy nutné. Samozrejme v prípade opotrebovania pneumatík prichádza aj čas kúpiť si sadu nových letných pneumatík a zaručiť tak pretrvávajúcu kvalitu vozidla. Aj pre tieto typy vozidiel nájdete v našej ponuke tie najkvalitnejšie sady pneumatík, stačí si vybrať.

Pre milovníkov offroadovej jazdy je prezúvanie pneumatík dôležité, podmienky jazdy prírodou sa menia spolu s ročnými obdobiami. Aby bol zaručený, čo najlepší zážitok z jazdy, pneumatiky treba prispôsobiť podmienkam terénu. Aj tu sa ideálny čas na prezutie pneumatík líši. Napríklad v odľahlých horských oblastiach, kde sa terénne automobily využívajú frekventovane niekedy suché obdobie prichádza až koncom Júna. To má za následok podstatne kratšie využitie letných pneumatík. Pre najlepší zážitok z jazdy v teréne sme si pre vás pripravili štedrý výber. V našej ponuke nájdete pneumatiky do všetkých terénnych podmienok za bezkonkurenčné ceny.

Takzvaní sviatoční vodiči, ktorí svoje auto používajú sporadicky si zase môžu vybrať z našej bohatej ponuky sád celoročných pneumatík. Celoročné pneumatiky sú ideálnym riešením aj pre vodičov, ktorí veľa necestujú a využívajú svoje vozidlo na krátke vzdialenosti, napríklad v rámci mesta. Kúpa celoročných pneumatík tiež eliminuje nutnosť prezúvania a ušetrí nám drahocenný čas, inak strávený v pneuservise.

Vhodný čas na prezutie pneumatík, sa teda líši na základe viacerých faktorov. Ak žijete v meste ideálny čas je teraz, keďže s otepľujúcim sa počasím sú podmienky jazdy ideálne práve na letných gumách. Ak hľadáte tie najlepšie pneumatiky pre váš typ vozidla, ste tu správne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *