História značky Barum

Jedným z najvýznamnejších vynálezov ľudstva je bez pochýb koleso. Rovnako ako schopnosť založiť oheň, tento vynález posunul civilizáciu na nový level. Na konci devätnásteho storočia bol takýmto míľnikom vynález auta. Spôsob prepravy odrazu nabral novú dimenziu a dlhé vzdialenosti mohli byť prekonávané vo väčšom pohodlí.

Rýchlosť prišla až neskôr. Prvé auto bolo stále pomalšie ako kôň a k tomu aj náročnejšie na údržbu. Cesty boli v tej dobe neupravené a často dochádzalo k defektom, mnohé úseky mali príliš náročný terén na vtedajšie autá. Tak začal vývoj pneumatík, postupne sa stávali odolnejšími a s nárastom popularity automobilu sa stali aj súčasťou modernej civilizácie. 

Odvtedy však už prešlo mnoho času a v súčasnosti poznáme len zopár ikonických výrobcov pneumatík, s bohatou históriou, ktoré významne prispeli k vývoju automobilového priemyslu. Medzi takéto značky patrí aj Barum. Pôvodom z Česka, značka Barum je najpredávanejším výrobcom pneumatík u našich západných susedov. V súčasnosti je súčasťou nemeckého koncernu “Continental“. Zameraním pneumatík Barum je hlavne vysoký kilometrový výkon a odolnosť na suchom aj mokrom povrchu. 

Značka Barum píše svoju históriu už od roku 1932. Najdôležitejším však pre ňu bol rok 1947, keď sa ku značke pripojil Tomáš Baťa, legendárny výrobca obuvi. Zlúčil vtedy najväčších exportérov pneumatík- Matador, Rubena a Baťa. S obrovským nárastom automobilového trhu narástol aj dopyt po pneumatikách a tak vznikla väčšia a modernejšia výrobná základňa v Otrokoviciach. Vďaka najmodernejšiemu vybaveniu a obrovskému dopytu sa proces výroby rozbehol natoľko, že Barum vyvážal pneumatiky pre všetky typy vozidiel do celého sveta. V súčasnosti najväčší český výrobca pneumatík je od roku 1993 pod koncernom “Continental AG“. To znamená väčší finančný kapitál a tým pádom aj výraznejšie technické inovácie. Barum teda napreduje naďalej a udržuje si svoju pozíciu medzi lídrami výrobcov pneumatík. Nechýbajú ani v našej ponuke, kde nájdete len tie najkvalitnejšie pneumatiky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *