Najstrašidelnejšie autá: Nie dizajnom, ale jazdou

Minulý rok sme si v období pred Halloweenom predstavili strašidelné autá, ktoré pochádzali buď zo strašidelných filmov alebo strašidelne jednoducho vyzerali. Dnes to bude iné. Dnes sa pozrieme na autá, ktoré sú také rýchle, silné alebo nepredvídateľné, až sú strašidelné.

Lotus Carlton

Ak si prečítate dobové recenzie Lotusu Carlton, tak sa dozviete, že išlo o auto, ktoré snáď v danej dobe ani nemohlo byť rýchlejšie. V dobe (rok 1991), kedy sa začalo predávať, išlo o najrýchlejší sériovo vyrábaný sedan na svete. Malo 372 koní, vďaka ktorým bolo o 6,6 sekundy rýchlejšie v disciplíne z 0-200 km/h než dobové BMW M5 a o takmer 10 sekúnd rýchlejšie než Mercedes-Benz 500E. Toto auto zvládlo predbehnúť Porsche 911 Turbo a bolo mrštnejšie než Ferrari Testarossa.

Ferrari 348tb

Divoké, nespútané, červené, a… pomalé. Aj také sa mohlo v dobe svojho vzniku zdať Ferrari 348tb. Prevodovka išla tak ťažko, že na ňu ledva stačili svaly štýlu Schwarzeneggera a drifty dokázalo toto auto dávať doslova na počkanie. Vo svojej dobe bolo v každom prípade pomalšie, než sa očakávalo, aj kvôli interiéru, kde sa zdalo, že idete 200 km/h, aj keď ste v skutočnosti išli 60. Aspoň tak vravia dobové recenzie.

Aston Martin Virage Vantage

Posledný Aston vyrobený predtým, než automobilku prebrala značka Ford. Medzi rokmi 1989 až 2000 ich bolo vyrobených iba 1050, takže ide o skutočnú raritu. Tento krásavec mal 550 koní a zrýchlenie z nula na sto za 4,9 sekundy, čo bolo v danej dobe naozaj neuveriteľné. V manuáli, ktorý dostal každý spokojný a šťastný majiteľ k vozidlu, sa nachádzala legendárna veta: „nejazdite, ak je povrch vozovky mokrý.“ To asi na zhrnutie celej situácie a nebezpečnosti celého auta zrejme stačí. ☺

Mali ste niekedy česť s naozaj strašidelným autom? Ak áno, dajte nám o tom vedieť do komentárov na Facebooku. A nezabúdajte, že aj silné auto zvládnete lepšie, ak na ňom budete mať nazuté kvalitné pneumatiky. .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *