Tri tipy na výlety počas jesene na Slovensko: Spoznajte ho aj vy

Slovensko je nádherné azda počas každého ročného obdobia – to vám potvrdí prakticky každý. Avšak jeseň má svoje špecifiká, ktoré z krásnych miest na Slovensku robia ešte krajšie. Ako je to možné? Okrem padajúceho lístia je to aj nezameniteľná a voňavá atmosféra plná vlhkosti a dažďu. Dnes sa spoločne pozrieme na to, kam vyraziť počas jesene s vašou rodinou, priateľmi a v neposlednom rade aj so štvorkolesovým miláčikom. 

Palcmanská maša

Už ste počuli o mieste s týmto prapodivným názvom, Palcmanská maša? Ak nie, je načase s tým niečo urobiť. Ide totiž o naozaj čarovné miestečko, ktoré sa nachádza pri dedinke s názvom Dedinky. Ide o najväčšiu vodnú nádrž na území národného parku Slovenský raj, pričom tu nájdete nielen krásnu prírodu, ale aj množstvo možností pre ubytovanie. Vydajte sa napríklad do Zejmarskej rokliny a urobte si celodenný výlet napr. cez okruh cez Geravy, Malé a Veľké Zajfy. Vyžijete sa tu nielen vy, dospelí, ale aj vaše deťúrence. 

Vodopád z kameňa – Šomoška

Šomoška je ďalší unikát, ktorý rozhodne stojí za prezretie. Ide o vodopád, ktorý sa nachádza iba neďaleko Fiľakova. Je vytvorený vďaka pozostatkom sopečnej činnosti, pričom vznikol stuhnutím lávy. Jeho stĺpce siahajú až do výšky 9 metrov, pričom pod vodopádom je tzv. kamenné more. Nachádza sa tu taktiež náučný chodník Šomoška, ktorý vás dovedie dokonca až priamo na magický samotný hrad Šomoška. 

Súľovské skaly vás presvedčia, že Slovensko naozaj stojí za to

Ak hľadáte niečo ako slovenský fenomén, tak okrem Rytmusa je to, samozrejme, aj prostredie Súľovských skál. Ide sa sem jednoducho, a to buď rovno z Považskej Bystrice, prípadne z Bytče alebo priamo z Rajeckej doliny zo Súľova. Turistický okruh, ktorý tu nájdete, meria približne 8 kilometrov a zvládne ho prakticky každý, je totiž tak akurát stredne náročný. 

Ak sa chcete opri ceste aj niečo naučiť, je tu aj náučný chodník, kde nájdete rôzne informačné tabule týkajúce sa miestnej flóry a fauny. 

Súľovské skaly


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *