Snacky a pitný režim na cesty: Čo vás posilní?

Snacky a pitný režim na cesty: Čo vás posilní?

Asi každému z nás sa to stalo aspoň raz: vyrazíme na cesty, neuvedomíme si, že sme si vlastne nič normálne na jedenie a pitie nepribalili a potom chaoticky hľadáme motorest alebo pumpu, kde zakotvíme a objednáme si nejaké to typicky nie úplne kvalitné „pumpové jedlo“. Ako sa tomu vyhnúť a čo si zbaliť do auta? Čítajte ďalej.
Snacky a pitný režim na cesty: Čo vás posilní?

Zabudnite na príliš spracované potraviny

Ak si vravíte, že „veď cukor je super“, máte pravdu. Avšak rozlišujte medzi cukrom z ovocia a cukrom z rôznych sladkostí. Ak máte možnosť si do auta vziať menšiu chladničku, tak si ju určte zoberte a naplňte ju inými dobrotami. Ak si neviete predstaviť cestu bez cukru (a ani ju neodporúčame, cukor vám dodá energiu), tak si jednoducho vopred umyte a nakrájajte do misiek rôzne druhy ovocia. Skvelé sú jablká, lesné plody, mandarínky alebo aj hrozno. 

Pri cukre pozor na nadmernú konzumáciu, pretože na vás čoskoro môže prísť nepríjemná únava, a to za volantom nikto nechce. Do chladničky si zbaľte aj vopred umytú a nakrájanú zeleninu, ako napr. tyčinky zeleru, mrkvy, hrášok, kúsky brokolice, cherry paradajky a podobne. 

Nezabúdajte na bielkoviny

Bielkoviny vám počas cesty dodajú potrebnú energiu a zasýtia vás. Na cesty zahrňte napr. sušené mäso, mandle, kúsky tvrdého syra (aj parmezán), na tvrdo uvarené vajcia (ak vám nevadí ich aróma), energetické tyčinky a podobne. 

Pitný režim: V jednoduchosti je sila

V rámci pitného režimu odporúčame držať sa jednoduchej klasiky: áno, vody. Voda je najideálnejší drink na cesty, pretože chutí dobre, jednoducho sa prenáša, kúpite ju všade a, navyše, má rôzne druhy. Voda vás najlepšie zbaví smädu. Ak si neviete predstaviť piť celú cestu iba vodu, zabaľte si aj nejakú chutnú, ideálne prírodnú, šťavu z ovocia (napr. pomaranč alebo jablko). 

Aké máte tipy na skvelú cestu vy? Okrem toho, mať na aute najlepšie pneumatiky, je dôležitý aj stravovací režim. Dajte nám vedieť do komentárov na Facebooku. 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *