Čo na ceste hrozí počas jari?

Jar je symbolom prebúdzania a nového života. To platí bezpodmienečne nielen pre nás ľudí, ale aj pre zvieratá a celkovo život na našej planéte. A hoci ju väčšina z nás miluje, aj jar má svoje nástrahy, obzvlášť na cestách. Na to, aké sú, sa pozrieme v dnešnom poučnom blogovom článku. 

Zvieratá

Ako sme uviedli na začiatku článku, na jar bujnie celá príroda, vrátane zvierat. Na jar sa zvieratá prebúdzajú, vychádzajú zo svojich brlohov a hľadajú si partnerov a potravu, prípadne vodu. Pre vodičov sú nebezpečné obzvlášť zvieratá prechádzajúce cez cestu, a to nečakane a náhle. Dôležité sú tu rýchle reakcie a kvalitné pneumatiky. 

Alergie

Na jar sa prebúdzajú aj naše nosy a oči, a to formou alergií. Mnohí svoje alergie liečia rôznymi voľno predajnými liekmi, ktoré ale často spôsobujú ospalosť. Tá má za volantom niekedy naozaj až tragické následky. 

Všadeprítomní cyklisti

Teplé počasie vyháňa na cesty nielen autá, ale aj cyklistov. Tí sú začiatkom sezóny neopatrní a natešení, že konečne môžu jazdiť. Dávajte si preto pozor, aby vám neskočili do cestnej dráhy a aby vaša vychádzka autom neskončila nepríjemnou zrážkou. 

Rýchla jazda

Mnohí vodiči si dosýta užívajú teplé počasie vďaka tomu, že im nehrozí na cestách ľad alebo sneh. Preto často jazdia rýchlejšie, než počas chladnejších mesiacov. Dávajte si pozor na to, keď natrafíte na nejakého takéhoto cestného piráta. Spoznáte ich zväčša podľa nepredvídateľnej jazdy, ktorá je naozaj ohrozujúca. 

Prvé búrky

Výsledkom mixu studeného a teplého počasia sú často prvé jarné búrky. Niekedy nás môžu, obzvlášť po dlhej zime, nepríjemne prekvapiť. Ak idete prirýchlo, dokážu vám napr. padajúce krúpy aj rozbiť okná na aute. Preto si počas jazdy v búrke dávajte poriadny pozor. 

Aké máte skúsenosti s jazdou na jar vy? Podeľte sa o ne s nami do komentárov na Facebooku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *