Najlepšia lyžovačka v Európe: Kde spojíte šoférovanie s lyžovaním?

Ak sa svojho štvorkolesového miláčika neviete vzdať ani cestou na lyžovačku a radi si užijete nejaké to šoférovanie cestou tam a naspäť, rozhodne vás zaujmú nasledujúce lyžiarske strediská. Aj keď situácia teraz cestovaniu nepraje, je dosť možné, že ešte počas tejto zimy 2021 sa do spomínaných stredísk dostanete. Navyše, schválne sme vybrali tie roztrúsené po celej Európe, aby ste sa za volantom nenudili. Takže to bude naozajstná jazda. ☺

Cervinia, Taliansko

Počuli ste už o lyžiarskom stredisku Cervinia? Ak nie, vedzte, že ide o očarujúce miesto plné krásnych zákutí. Nachádza sa na talianskej strane masívu Matterhorn vo vysokej nadmorskej výške, pričom je prepojené so švajčiarskym strediskom Zermatt. Cervinia vyniká obrovskou celkovou plochou využiteľnou na lyžovanie, pričom väčšina svahov je určená pre začiatočníkov alebo stredne pokročilých. Vedie sem pitoreskná cesta plná skvelých výhľadov. 

Verbier, Švajčiarsko

Aj Švajčiarsko vyniká prvotriednymi lyžiarskymi strediskami. Okrem množstva snehu a kopcov tu nájdete aj luxusné zážitky. Svoje ubytovanie The Lodge si tu otvoril napr. Richard Branson a je tu taktiež prvý VIP klub v Alpách s názvom Coco Club. Na svoje si tu prídu začiatočníci aj profesionáli v lyžovaní alebo snowboardovaní. A šoférovanie v Švajčiarsku? To je drahé, ale úžasné. 

Lech, Rakúsko

Aj v Rakúsku sa nájdu vynikajúce lyžiarske strediská, ktoré vás dokážu očariť nielen cestou, ktorá k nim vedie, ale aj celkovým zážitkom z lyžovania a z pobytu ako takého. Lech je dedinka s približne 1500 obyvateľmi, čo ju robí naozaj maličkým miestom. Avšak, čo stráca veľkosťou, doháňa útulnou atmosférou plnou pravidelne oceňovaných reštaurácií (najväčšia koncentrácia v Rakúsku). Navyše, nachádza sa u susedov v Rakúsku, takže je aj relatívne blízko. 

Courchevel, Francúzsko

Courchevel sa nachádza v najväčšom lyžiarskom areáli na svete, „Three Valleys“ (Tri údolia). Courchevel, spolu s ďalšími dedinkami, tvorí spolu práve toto údolie. Nájdete tu celebrity a rôznych bohatých ľudí, ktorí sa sem prišli baviť a nakupovať v jednom zo 100 butikov TOP svetových značiek. Nudiť sa tu tak nebudete, nech ste sem prišli nielen lyžovať, ale aj nakupovať. Pozor na cestu sem, potrebovať budete dobré pneumatiky. 

Poznáte tieto strediská, resp. Boli ste v niektom z nich? Dajte nám vedieť do komentárov. ☺

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *