TOP autá z vianočných filmov: Na čom sa premáva Mikuláš?

Keďže bol Mikuláš, neubránili sme sa túžbe pripraviť pre vás článok, v ktorom si ukážeme zopár filmových vianočných áut alebo, lepšie povedané, vozidiel, na ktorých sa premávali postavy v našich obľúbených vianočných filmoch. A ktovie, možno si na nich občas zajazdí aj samotný Mikuláš, alebo, ak chcete, v USA Santa Claus. Prajeme veselé prezeranie. ☺

Sám doma: Dodge Ram a Lincoln Town Car Limousine

V kultovom filme Sám doma, v ktorom sme spoznávali príbeh rodiny McCallisterovcov, si zahralo hneď niekoľko amerických klasík. V prvom rade to boli klasické dodávky Dodge Ram, ktoré rodinu viezli na letisko v úvode filmu. Následne si Kevin zajazdil aj na špičkovej limuzíne Lincoln Town Car Limousine. Ktovie, ako sa mu v nej jedla špinavá syrová pizza. ☺

Život je krásny: Dodge Brothers

Ďalšie legendárne auto, tentoraz z „o trošku“ dávnejšej doby. Po celom svete ľudia na Vianoce zvyknú pozerať aj film It’s Wonderful Life, v ktorom si zahralo aj vozidlo z roku 1919, konkrétne Dodge Brothers. Ide o krásnu klasiku, pričom fanúšikovia veteránov pri filme pravdepodobne plačú. Dané auto sa totiž vo filme zničí, keď narazí do stromu. 

The Santa Claus: Ford Taurus SHO

Vo filme Santa Claus Scott Calvin, ktorého hrá Tim Allen, zistí, že práve na jeho streche sa pošmykol a umrel pravý Santa Claus. Vďaka tomu si uvedomí, že nemôže nechať tisíce detí čakať doma bez darčekov a preto potrebuje naozaj rýchle auto, aby odviezol všetky darčeky. Napriek tomu si však vyberie sane so sobmi, ktoré majú magické schopnosti. Taurusa preto dočasne necháva doma. 

Základ rodiny: Saab 9-5

Základ rodiny je očarujúci rodinný film, v ktorom, ako inak, musí svoju úlohu hrať aj auto. V tomto prípade ide o vozidlo Saab 9-5. Samozrejme, aj toto vozidlo si musí odžiť svoje, preto je počas samotného deja filmu nabúrané. Viac ale zistíte, až keď si tento skvelý a oddychový film pozriete. 

P.S.: Mikulášovi prajeme naozaj kvalitné pneumatiky. ☺

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *