Oplatí sa vymeniť zimné pneumatiky za letné aj uprostred leta?

Mnohým sa stáva nasledujúca situácia: zimné pneumatiky sú už „na odstrel“ a letné treba kúpiť nové, pretože tie staré sú už zjazdené. A tak si poviete, „načo budem teraz kupovať kompletnú letnú súpravu, keď môžem dojazdiť staré zimné a letné kúpiť až na budúci rok?“ Hoci ide o logiku, ktorá hrá do karát našim peňaženkám, nejde o úplne dobrú metódu. Vysvetlíme si, prečo.

Aj tak neušetríte, iba sami seba ohrozíte

To, že si odložíte nákup pneumatík na budúcu sezónu, je síce fajn, ale reálne si iba oddialite náklad – nič iné tým nedocielite. A, okrem toho, ohrozíte seba a každého, kto sedí vo vašom aute alebo kto sa s vami na cestách stretne. Zimné pneumatiky sú totiž na leto absolútne nevhodné, čo platí aj opačne – o letných v zime. 

Zmes, z ktorej sú vyrobené zimné pneumatiky, je totiž vytvorená práve pre podmienky, ktoré vládnu v zime. Sú mäkšie, čo spôsobuje, že sa v horúcom počasí mimoriadne rýchlo opotrebujú, čo je nebezpečné. Mimo toho, na ceste nemajú takú priľnavosť, ako letné, preto môže každá zákruta znamenať značné bezpečnostné riziko. 

Výmena pneumatík nestojí tak veľa, aby sa vám to neoplatilo

Pokiaľ nemáte Bentley s 22-palcovými kolesami, výmena pneumatík vás nebude stáť majlant. Dobré pneuservisy si za výmenu účtujú okolo 20 – 30 eur za bežné rozmery okolo 16 palcov. Vďaka tomu je viac než jasné, že výmena pneumatík sa oplatí, aj keby bol práve 6. august. Letné pneumatiky totiž využijete ešte pekných pár mesiacov. 

Okrem toho, najlepšie je pneumatiky si kúpiť v balíčku, teda naraz zimné aj letné. Už viac nebudete musieť riešiť, čo, ako a kedy kúpiť. Vďaka tomu si usporíte množstvo potenciálnych starostí. Vyberte si na našom webe skvelé pneumatiky, ktoré vás podržia v lete aj v zime. Ale nezabúdajte: ideálne na každé ročné obdobie zvlášť. ☺

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *