TOP zámky, hrady a kaštiele na Slovensku: Kam vziať auto?

Slovensko je plné čarokrásnych zámkov, hradov a kaštieľov, ktoré možno poznáte. Čo je na tom, že ste tam už boli? Niekedy nezaškodí oživiť si pamäť a pozrieť si aj miesto, kde ste už raz alebo viackrát boli. Dnes vám dáme zopár indícií, aby ste vedeli, kam sa najbližšie vybrať, keď už sú tie zavreté hranice. ☺ A niektoré z nich sú naozaj mainstreamové. Nevadí, pekný cieľ cesty rozhodne vytvoria. 

 

Spišský hrad

No dobre, tak jednotka je asi dosť mainstreamová. Ale čo na tom záleží? Vždy, keď sa vyberiete prezrieť si hrad alebo jeho okolie, je atmosféra zaujímavá. Či prší alebo je ranná hmla, prípadne noc, magické pocity tu hľadať lupou rozhodne nemusíte. A, okrem toho, užijete si aj cestu, len pozor na dostatočne kvalitné pneumatiky. 

 

Bojnický zámok

Bojnický zámok je ďalšou klasikou, ktorú rozhodne nemôžete obísť. Krásne prostredie a príjemné cesty-vlásenky, ktoré k nemu vedú, si rozhodne užijete. Vezmite sem aj frajerku alebo rodinu a uvidíte, že sa potešia aj oni. 

 

Oravský zámok

Ďalší zo série zámkov sa nachádza na malebnej Orave a v lete si tu dokonca môžeš vychutnať atmosféru aj priamo z vody – na plti. Zajazdiť si na dobrom aute, splaviť potom rieku, čo môže byť lepšie ako toto?

 

Betliarsky kaštieľ

Kaštieľ Betliar je ďalším zo skvostov, ktoré na Slovensku máme. Ide o kaštieľ šľachty v okolí Rožňavy, kde rozhodne je čo pozerať. Nádherné okolie a interiér, ktorý by stál za menšiu krádež – aj to je Betliar. Zastavte sa tu a urobte si dokonalý výlet aj vy.

 

Zámok Halič

Zámok Halič je naozaj nádherné miesto, kde si môžete vychutnať dobú kávu a poprechádzať sa v malebnom prostredí, kde si kedysi užívala život plnými dúškami šľachta. Nabaľte auto a vyberte sa spoznať niečo nové. 

Nezabudnite na dobré auto a dobré pneumatiky – len tak si jazdu vychutnáte vždy na maximum. Ktoré z týchto miest ste už navštívili aj vy? 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *